2014-12-30 18:12:56• hírek • Kocsis Zoltán

Megvenné mostani otthonát a szatmárpálfalvai önkormányzat

A terveknek megfelelően augusztusra készül el a Szatmárpálfalvai Polgármesteri Hivatal épülete, azt követően költözhet vissza az önkormányzati apparátus. Könnyen lehet azonban, hogy mostani, ideiglenes otthonát is megtartja a hivatal.

A polgármesteri hivatal augusztusban hagyta el otthonát, akkor kezdődtek el ugyanis a 80-as évek elején átadott épület felújítási munkálatai. Mindez teljes tatarozást jelent. A külső munkálatok, a tetőszerkezet cseréje, a szigetelőréteg felszerelése, a nyílászárók cseréje már megtörténtek, a villamoshálózat cseréje pedig decemberben ért véget. Érdekesség, hogy utóbbi nem szerepelt az eredeti projektben, erre 42.000 lejt fordított saját forrásaiból az önkormányzat, magyarázta portálunknak Nagy József polgármester. Ezt követően lesz internet, riasztó - és térfigyelő rendszer is az épületben, ennek a terhelésnek pedig nem felelt volna meg a régi rendszer.

A villanyvezetékek cseréjét a belső munkálatok, vakolás, csempézés, festés követi. Az épület modernizálására 73.000 eurós uniós támogatást nyert az önkormányzat és 2015 augusztus 30-ig kell elkészülnie. Ám akárcsak a villamosvezetékek cseréje, úgy az új bútorzat megvásárlása sem szerepel a projektben. „Márpedig nem szeretnénk addig beköltözni, amíg nem tudjuk bebútorozni. Ehhez azonban elő kell még teremtenünk a szükséges forrásokat", mondta Nagy.

A polgármester ugyanakkor elárulta: a visszaköltözés után is szeretnék megtartani jelenlegi, ideiglenes otthonukat. Ennek használatáért jelenleg havi 700 lejes bérleti díjat fizetnek tulajdonosának, az Országos Talajjavító Intézetnek (ANIF), ám mivel az intézmény ellen országosan fizetésképtelenségi eljárás van folyamatban, vélhetően a közeljövőben eladásra kínálják az épületet. „Ha így lesz, mi megvennénk. Ide költöztethetnénk könyvtárat, a személyi igazolvány osztályt, a szociális osztályt. Találnánk bőven rendeltetést, mert az önkormányzatnak szüksége lenne új épületekre", jelentette ki Nagy József polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: