2015-09-29 17:14:36• hírek • Kocsis Zoltán

Kedden megtörtént a műszaki átadás

Kedd délelőtt megtörtént a Szatmárpálfalvai Polgármesteri Hivatal épületének műszaki átadása, a visszaköltözésre azonban egyelőre várni kell.

„Apró hiányosságokat felfedeztünk ugyan, ezek kijavítására felszólítottuk a kivitelezőt", mondta el Nagy József polgármester, miután a bizottság tagjaival szemügyre vették az épületet. „Reméljük ezt mihamarabb sikerül is elintézniük", tette hozzá.

Az 1980-as években átadott épület bizony már alaposan rászorult a felújításra. Az önkormányzat 73.000 eurónyi vissza nem térítendő hitelt tudott megpályázni az Európai Uniónál, ezt további 42.000 lejjel egészítette ki saját forrásaiból. A munkálatokat tavaly nyáron kezdték el, addig a hivatali ügyek és a felújítás zavartalan intézése érdekében a önkormányzat irodái albérletbe költöztek.

A rehabilitálás során lecserélték a tetőszerkezetet, hőszigetelték a falakat, modern nyílászárókkal cserélték le a régieket, kicserélték a villamos- és internethálózatot, térfigyelő és riasztórendszert szereltek fel.

Azt, hogy a hivatal irodái mikor költözhetnek vissza, egyelőre nem tudni pontosan. A következőkben ugyanis parkolót alakítanak ki az úttest mellett, megszépítik az épület előtti teret. „Mivel a jelenlegi törvények nem teszik lehetővé, hogy bútorokat vásároljunk közpénzből, támogatókat kell találnunk azok beszerzésére. Mégse költözhetünk be egy új épületbe régi, kopott bútorokkal", magyarázta Nagy József polgármester.

Az elmúlt több mint egy évben a polgármesteri hivatal a település Szatmárnémeti felőli végén álló épületben folytatta tevékenységét. Korábban felmerült az a lehetőség is, hogy az önkormányzat megvásárolná az épületet az Országos Talajjavító Intézettől (ANIF), ám jelenleg az látszik valószínűbbnek, hogy az egyik legismertebb szatmárnémeti szülész szakorvos alakítja át klinikává.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: