2013-04-30 11:50:02• hírek • Kocsis Zoltán

Kedden kezdődik a rovarirtás Szatmárnémetiben

Április 30-án, azaz kedden kezdődik Szatmárnémetiben a szokásos tavaszi rovarirtási akció. A polgármesteri hivatal felhívja a méhtenyésztők figyelmét, tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket állataik védelmére.

A polgármesteri hivatal honlapján található tájékoztató szerint a rovarirtás május 31-ig tart. A kullancsok, szúnyogok és egyéb kártékony rovarok ellen irányuló irtási akció során az egészségügyi minisztérium által jóváhagyott szerrel permetezik be a talajt.

Az akció egy hónapja alatt sorra kerül valamennyi lakónegyed összes parkja, zöldövezete: a Szolidaritás, a Május 14, a Kárpátok, a Soarelui, a 14-es, 15-ös, 16-os, 17-es lakónegyedek, a Batizi utca környéke, az új és a régi központ, a Closca, a Szamos töltése, a Kossuth-kert, a parkolók.

Ezzel együtt a polgármesteri hivatal felhívja a méhtenyésztők figyelmét, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket állataik védelmére. Akik nem tagjai a Méhtenyésztők Szövetségének, azok a 0744-667979 vagy 0735-500155 telefonszámokon értesíthetik a közterület-fenntartó vállalatot arról, hogy ők méheket tartanak.

A közlemény szerint kedvezőtlen időjárási körülmények esetén a permetezés programja változhat annak érdekében, hogy optimális körülmények között maximális hatásfokkal tudják véghezvinni az irtást.

A rovarirtási akció meglehetősen időszerű és szükséges, mivel Szatmárnémetiiben csak az elmúlt hétvége alatt 18 személyt kezeltek kullancscsípés miatt a Szatmár Megyei Kórházban. Nem csak a kullancsok, de a szúnyogok is nagy mennyiségben jelentek meg az elmúlt hetekben, komoly kellemetlenségeket okozva a lakosságnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: