2014-05-19 18:13:06• hírek • Kocsis Zoltán

Kedden kezdődik a Hegyi úti parkoló aszfaltozása

Május 20-tól, azaz keddtől kezdődik a Hegyi (Lucian Blaga) úton található parkoló aszfaltozása. Nem ez az egyedüli terület azonban, amit a szatmárnémeti önkormányzat ebben a hónapban le kíván aszfaltozni: összesen 38.825 négyzetméter szerepel a terveik szerint.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint kedden elkezdődik a Hegyi úton, az Unioval szemben, a Kárpátok 1. lakótelepen található parkoló újraaszfaltozása. A munkálatok optimális ütemben való haladása érdekében a város vezetése arra kéri a környéken lakókat, autóikat ne hagyják a parkolóban. Arra nem tér ki a közlemény, hogy a 3400 négyzetméteres parkoló aszfaltozása meddig tart.

Nem ez az egyetlen terület, ahol a önkormányzat májusban aszfaltozott, illetve aszfaltozni készül. A hivatal tájékoztatása szerint 21.840 négyzetméter járdát és 16.985 négyzetméter utcát, parkolót és piacot szeretnének aszfalttal beburkolni.

A Ganea utcában 6.025 négyzetméter utat már leaszfaltoztak. Következik a Bradului és a Fagului utca (3500 m²), a 15-ös lakónegyedben található parkolók (3000 m²), a 17-es lakótelepi piac (600 m²) és az Aninului utcán található parkoló (450  m²).

Ami a járdákat illeti, a legnagyobb volumenű munkálatok a Szatmárzsadányi (Closca) úton lesznek, ahol mindkét oldalon újraöntik a járdákat, összesen 6500 m²  területen. Az Independentei utcán az egyik oldalon már tavaly elkészültek a járdák, a másik 3300 m²-t nemsokára leöntik. Új járda készül továbbá a Ganea, a Jocului, a Brassói, a Dornei, az Arinului, az Oituz, a Fantanele, a Codrului, a Ion Vidu, az Octavian Goga, a Bargaului és az Alecu Russo utcákban, valamint az egykori Körtvélyesen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: