2015-03-31 15:05:41• hírek • Kocsis Zoltán

Kedden elkezdték a víz-és kanalizálási hálózat bővítését Sárközújlakon

Közel két év késéssel, de végre elkezdték az ivóvíz-és kanalizálási hálózat bővítési munkálatait Sárközújlakon. A 30 kilométert is meghaladó vezetékek lefektetéséhez a lakosság türelmét és megértését kéri a polgármesteri hivatal.

Szatmár megye első számú vízszolgáltatója, az Apaserv még 2012 tavaszán írta alá az összesen 433,5 millió lej értékű projektet, amelynek célja, hogy a megye 14 településén, illetve községben - a helyzettől függően kiépítse, bővítse vagy modernizálja - az ivó- és szennyvízhálózatot. Noha a tervek szerint a kivitelezési munkálatoknak már 2013-ban el kellett volna kezdődniük, a különböző eljárási, bürokratikus és jogi nehézségek miatt Sárközújlakon csak 2015 március 31-én, azaz kedden kezdték el a munkálatokat.

Azt, hogy valami végre történni fog, már az előző hét csütörtökén látni lehetett, amikor a teherautókon egyre hozták a csöveket, munkagépeket. Az igazi munka aztán kedden kezdődött el, ekkor kerültek a földbe az első csövek.

Jelenleg egy munkacsoport dolgozik, de a kivitelező ígérete szerint öt fog, árulta el megkeresésünkre Piricsi Artúr polgármester. Az erősítésre szükség is van, mivel a munkálatokat öt hónapon belül be kell fejezniük.

Sárközújlakon összesen 18,4 kilométer hosszúságú ivóvízhálózat és 12,4 kilométernyi szennyvízhálózat, továbbá egy vízmű és egy szennyvíztisztító épül. Utóbbiak esetében már korábban sikerült aláírni a kivitelezési szerződést, a munkálatok mégis döcögősen haladtak eddig. A vízműnél jelenleg a 3. és 4. kutat fúrják, míg a szennyvíztisztítónál már lebontották a régit és a kivitelező ígéretei szerint legkésőbb jövő héten kezdik az építkezést.

„A munkálatok miatt sokaknak kellemetlenséget okozunk, ezért a lakosság elnézését és türelmét kérjük. Meg kell azonban értenie mindenkinek, hogy ezt a beruházást másként nem lehet elvégezni. Ha ez kész, akkor jöhet a következő lépés: aszfaltozás, járdaépítés", mondta Piricsi Artúr polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: