2013-10-30 17:29:48• hírek • Szatmár.ro

Körforgalmat hozhatnak létre a Károlyi úti hipermarketnél

Egy újabb körforgalmat hagytak jóvá és egy autómosó létrehozását engedélyezték a Batizi úton a Közlekedésbiztonsági Bizottság tagjai szerdán megtartott ülésükön. Azt viszont elutasították, hogy a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának dolgozói öt parkolóhelyet kapjanak az UPU előtt.

Összesen hét napirendi pont szerepelt a polgármesteri hivatal Közlekedésbiztonsági Bizottságának szerdai ülésén, de a legfontosabb döntés éppen az Egyebek között szerepelt. Itt esett szó ugyanis a hamarosan gazdát cserélő Károlyi úti hipermarket kérése alapján létrehozandó körforgalomról. Maskulik Csaba, a szatmárnémeti városi tanács RMDSZ-frakciójának vezetője és a bizottság tagja a Szatmár.ro kérdésére elmondta: a nagyáruház már néhány évvel ezelőtt kért és kapott engedélyt a körforgalom kialakítására, és noha azt ígérték, hogy saját forrásból elvégzik a munkálatokat, ez nem történt meg. Most újra kérték, ám úgy, hogy a munkálatokat a polgármesteri hivatal végeztesse el.

Maskulik szerint elvi jóváhagyás született a bizottságon belül a körforgalom létrehozásáról, ám hogy gyakorlatban mikor valósul ez meg, még nem lehet tudni. Első lépésben valószínűleg műanyagbólyákból kialakított ideiglenes körforgalom lesz, majd később véglegesítik azt. A tanácsos arra emlékezetett, hogy már 2012-ben tervbe volt véve a Károlyi út teljes modernizációja, ám arra nem került sor, mert ez a víz- és gázcsövek cseréjével is járt volna, viszont a szolgáltatóknak akkor nem volt pénzük erre. Valószínű, hogy jövő évben kezdődik a forgalmas útszakasz felújítása, és ekkor véglegesíthetik majd a körforgalmat is.

A Közlekedésbiztonsági Bizottság döntött egy buszmegálló költöztetéséről is: a Gabriel Georgescu utcában található megállót költöztetik kicsit odébb, oda, ahol padokat is fel tudnak állítani.

A bizottság tagjai támogatták egy autómosó létrehozását is a Batizi úton. Ennek helye a régi cipőgyár szomszédságában lesz, a szakemberek pedig amiatt kellett engedélyt adjanak, mert ez elvileg befolyásolhatja a környék közlekedését.

A bizottsághoz eljutott a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának kérése is, miszerint szerettek volna megkapni öt parkolóhelyet az intézmény bejáratával szemben. A tagság ezt elutasította, azt javasolva az orvosoknak, hogy hagyják autójukat a kórház udvarán található parkolóban. A sürgősségi osztály bejáratánál ugyanis általában rengeteg autó áll, néha úgy, hogy még a mentők is nehezen tudnak haladni vagy megállni arrafelé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: