2020-04-01 14:37:55• hírek • Bede Emőke

Kedden egyetlen Szatmár megyei személyt sem kellett megbírságolni az otthoni karantén elhagyása miatt

Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

Az elmúlt 24 órában a Szatmár megyei rendőrök, csendőrök és helyi rendőrök nem kevesebb mint 2836 olyan személyt ellenőriztek, akik szerepelnek a lakhelyi elkülönítés alatt állók listáján. Jó hír, hogy a keddi napon egyetlen olyan személyre sem bukkantak a hatóság emberei, aki a szabályok ellenére elhagyta volna otthonát.

Voltak bőven azonban olyanok, akikre a 3-as számú katonai rendeletben foglalt kijárási korlátozás megszegése miatt róttak ki pénzbírságot. Azon 150 személyre, akik megfelelő indok vagy pedig saját felelősségre kitöltött nyilatkoztat/munkavállalói igazolás nélkül hagyták el otthonukat, 199 500 lej összértékben szabtak ki pénzbírságot.
 

Szatmár megyei mérleg

Megyénkben jelenleg 312 fő tartózkodik az intézményes karanténközpontok valamelyikében, 4395-en pedig lakhelyi elkülönítés alatt állnak. A prefektusi hivatal a hírzárlat okán továbbra sem pontosította az igazolt fertőzöttek számát, azt azonban tudni lehet, hogy 2 személyt már gyógyultnak minősítettek, további 2 személy azonban életét vesztette a koronavírus-fertőzés következében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: