2020-01-28 15:25:19• hírek • Bede Emőke

Kedden aláírták a régi központ korszerűsítésének finanszírozási szerződését

„Kedden aláírtam a régi központ korszerűsítésének finanszírozási szerződését. Az európai alapokból fedezett, A régi központ gyalogos- és kerékpár útjainak a korszerűsítése és bővítése elnevezésű projekt összértéke 19.045.446,63 lej, és biztos vagyok abban, hogy barátságosabbá teszi a várost az ott élők, valamint vonzóbbá a turisták számára” - számolt be e fontos mérföldkőről hivatalos Facebook-oldalán Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor.

A központ felújításáról szóló terveket a városvezetés először még 2018 júniusában tárta a nagyközönség elé egy rendhagyó sajtótájékoztató keretében. Mint akkor elhangzott, a polgármesteri hivatal feltett szándéka, hogy csökkentse a városközpontban mérhető szén-dioxid mennyiségét, illetve hogy gyalogos- és biciklibaráttá tegye Szatmárnémeti régi és új központját két külön projektnek köszönhetően.




Ami a régi központot, tehát a parkot és az ezt körülölelő zónát illeti, a legfontosabb változás kétségkívül a körforgalom felszámolása lesz, ugyanis szeretnék kizárólag a gyalogosok és a kerékpárosok rendelkezésére bocsátani ezt a területet. Az autósforgalom épp csak érinti majd a régi körforgalmat: a Várdomb (Decebal) utcáról érkezők továbbhaladhatnak az Eötvös (Cuza Voda) utca felé. A tömegközlekedési vállalat autóbuszai és a mentők, tűzoltók számára pedig egy speciális sávot alakítanak ki majd.


Maskulik Csaba városmenedzser még a 2018-as sajtótájékoztatón elmondta, előzetesen készítettek egy hatástanulmányt az autós közlekedésre vonatkozóan, ennek köszönhetően konkrét és működőképes elképzelésekkel vágnak majd bele a felújításba. A Traian sugárúton és a Széchenyi utcában azonban továbbra is gond nélkül lehet majd a közlekedni, és a kettő közti összeköttetés is meg lesz oldva. Magában a parkban is jelentős változásokra lehet majd számítani, hiszen korszerűsítik a köztéri bútorzatot és újrarendezik a zöldterületet is.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: