2013-10-22 16:03:43• hírek • Szatmár.ro

Kazinczy-éremmel tért haza Bálint Zsuzsa

Bagosi Ilona tanítványa, Bálint Zsuzsa a hétvégén Sátoraljaújhelyen megrendezett Édes anyanyelvünk-vetélkedőn nyerte el az elismerést.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium immár kilenc olyan diákkal büszkélkedhet, akik megkapták a komoly elismerésnek számító Kazinczy-emlékérmet. A XII. C osztályos Bálint Zsuzsa a hétvégén vett részt az Édes anyanyelvünk nevet viselő vetélkedőn, amelyre az egész Kárpát-medencéből érkeztek a magyar nyelvet magas szinten ismerő diákok.

A diáklány előbb az iskolai szakaszon szerepelt kiemelkedően, majd a Kolozsváron megrendezett Aranka György Nyelv- és Beszédművelő Versenyen volt sikeres, innen jutott tovább a magyarországi versenyre.

A háromnapos sárospataki tartózkodás igazán színes volt: a diákok az írásbeli és szóbeli megmérettetés mellett megismerték a várost, koszorút helyeztek el Kazinczy Ferenc sírjánál és szobránál is.

A verseny írásbeli részén a diákoknak nyelvtani, stilisztikai tudásukat és helyesírási ismereteiket kellett bizonyítaniuk. A verseny szóbeli részén különböző témakörökben szónokoltak, témáktól függően különböző stílusokban.

A versenyen résztvevő diákok közül huszonöten kapták meg a Kazinczy-érmet, köztük Bálint Zsuzsa is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: