2011-03-28 14:59:07• hírek • Szatmár.ro

Kazinczy-éremért indulhat

Bagosi Ilona felkészítőtanár
Bagosi Ilona felkészítőtanár

A hétvégén nagyon jól szerepeltek a Kölcseysek az Aranka György Nyelv- és Beszédművelő Versenyen.

Az országos Aranka György Nyelv- és Beszédművelő Verseny a kolozsvári Aranka György Nyelv- és Beszédművelő Kör által szervezett megmérettetés, melyre a magyar középiskolákban működő beszédkörök diákjai jelentkezhettek.
Az elmúlt hétvégén Kolozsvárott került sor az erdélyi tehetségek seregszemléjére, a vetélkedőkön pedig a Kölcsey Ferenc Főgimnázium hat diákja - Marián Ágnes, Bakó Eszter, Huszti Brigitta, Szabó Csilla, Hart Edina és Varga Csenge- is részt vett.
A verseny három kategóriában zajlott: Édes anyanyelvünk, Szép magyar beszéd és Versben bujdosó.

Mindhárom kategóriában írásbeli és szóbeli megmérettetés is volt. Az írásbeli során a kategóriának megfelelő feladatlapot kellett kitölteniük a versenyzőknek. A szóbelinél az Édes anyanyelvünk kategóriánál három megadott tétel közül, 15 perces felkészülési idő után három perces beszédművet kellett előadniuk a diákoknak úgy, hogy a műfaj és a közönség is meg volt határozva. A Szép magyar beszéd kategóriánál egy magyar XX. századi szerző esszéjének a felolvasásával kellett készülniük, illetve egy helyben kapott hasonló jellegű művet kellett felolvasniuk.

A megmérettetés végeztével végül két kölcseys diákot is díjaztak: a vers- és prózamondó kategóriában Marián Ágnes dicséretben részesült, a Szép magyar beszéd kategóriában pedig Huszti Brigitta is dicséretet kapott - így ő továbbjutott a győri döntőbe, ahol a Kazinczy-éremért szállhat majd harcba. A diákokat Bagosi Ilona magyartanár készítette fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: