2016-10-11 21:55:53• hírek • Kocsis Zoltán

Kazahsztánban is kicsúszott két pont Románia kezei közül

Az Örményországban aratott 5-0-ás győzelem után nem maradt több száraz puskapora Romániának, amely gól nélküli döntetlent ért el Kazahsztán otthonában, ahol a néha durvaságra hajló hazai csapat mellett a pálya is komoly gondokat okozott Christoph Daum csapatának.

A kemény, műfüves pályán a két csapat bő egy óráig jó iramú mérkőzést vívott egymás ellen. Ezzel együtt a talaj elvette a románok győztes gólját, amikor a 88. percben Gabriel Enache fél méterre a kaputól elcsúszott. Hogy milyen állapotban volt az asztanai talaj, azt talán az jelzi a legjobban, hogy adott pillanatban a pályát elvileg megszokott hazai játékos is majdnem sérülést eredményezően csúszott el rajta...

Nem csak a talaj okozott gondot azonban a román válogatottnak és Daumnak, hanem a rendkívül keményen játszó kazah csapat is, amely, ahogy egyre fáradt, annál inkább átment embervadászatba. Dragos Grigorét az első félidő közepén le kellett cserélni, úgy orrba vágták, majd a szünet után Alexandru Chipciut gyalulták a földbe, hogy ő sem tudta folytatni. Ilyen körülmények közepette Daumnak eléggé meg volt kötve a keze, cserékkel nem nagyon tudott belenyúlni a meccsbe. Ezt mutatja, hogy utolsó (egyben egyetlen nem kényszerű) cseréjét a 84. percben húzta meg, akkor Adrian Popa helyett Florin Andone állt be. Az utolsó perceket tehát két csatárral játszotta végig Románia.

A másik csatár az egész meccsen a legtöbb veszélyt jelentő Bogdan Stancu (fotó) volt, aki az első félidőben nyitotta és zárta a helyzetek sorát, ám egyik alkalommal sem találta el a kaput. A találkozó legizgalmasabb periódusa az első játékrész dereka volt, amikor néhány percen belül előbb Szerhej Kizsnyicsenko maradt le centikkel egy beadásról, majd Alin Tosca lőtt mentési szándékában Ciprian Tatarusanu kapus kezébe, végül Razvan Marin remek löketét tornázta ki Sztasz Pokatilov a rövid alsó sarokból.

A második félidőben a helyzetek helyét a hazaiak durva belemenései vették át, így a hajráig csak Popa lapos löketét jegyezhettük fel, de Pokatilov ezt is szögletre ütötte.

A 88. percben aztán - a játék képével némileg ellentmondásban - Románia majdnem megszerezte a vezetést. Ami valószínűleg a győztes gól is lett volna egyben. Stancu tört be harcosan a tizenhatosra, az alapvonal közeléből középre akart passzolni, a labda megpattant egy becsúszó védőn, Pokatilov is csak belekapni tudott. Középen Enache fél méterről fejelhetett volna az üres kapuba - ha nem csúszik el. Így Pokatilov jóvá tudta tenni hibáját és visszavetődve a gólvonalról kiütötte a lasztit...

Noha a sportújságok elképzelhetőnek tartották, hogy Eric Bicfalvi Montenegró után ismét a kezdőben kapjon helyet, a 28 éves nagykárolyi középpályás végül nem lépett pályára.

Románia a következő, negyedik fordulóban november 11-én Lengyelországot fogadja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: