2011-10-26 14:23:30• hírek • Szatmár.ro

Kavicsot talált a kenyérben egy gyermek - beletört a foga

Valentin Breban, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal igazgatója október 26-án, szerdán sajtótájékoztató keretében ismertette az elmúlt időszak eredményeit, és a beérkező panaszokat.

A legfigyelemfelkeltőbb panasz egy szatmári család részéről érkezett egy helyi pékséggel kapcsolatban. A család legfiatalabb tagja, egy tizenéves gyerek a napokban kenyeret vásárolt az egyik boltból, és otthon ki is bontotta azt. A gyerek, amint beleharapott a kenyérbe kellemetlen meglepetésben részesült, ugyanis beletört a foga. Kiderült, hogy a termékbe egy kődarab volt belesütve. A fogyasztóvédők 15.000 lejre büntették meg a szatmári pékséget, és a gyermek fogászati beavatkozását is a céggel fizetették ki.

A család mellett egy turci hölgy tett panaszt egy kereskedelmi vállalatra, amelytől évekkel ezelőtt több háztartásbeli cikket vásárolt részletre és 2005-ben likvidálta a hitelt - kifizetett 720 lejt. Azonban hat éve számos írásbeli és telefonos felszólítás érkezett hozzá azzal kapcsolatban, hogy még tartozik az összeggel. A vizsgálatok során kiderült, hogy hat évvel ezelőtt amikor a hölgy átadta az eladónak a 720 lejt, az csupán 7,2 lejt küldött át a banknak, ezért küldték tovább a felszólításokat. Ez esetben nem szabtak ki büntetést, a hölgy kérésére.

Szeptember 12-30. között a Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal munkatársai többnyire a magán és az államilag támogatott óvodákat ellenőrizték, és mintegy tíz óvoda által kínált szolgáltatásról kaptak reális képet.

A fogyasztóvédők leellenőrizték az intézmények üzemeltetésének jogszerűségét, a Belső Szabályzat betartását, a szülők helyes informálását az óvodában zajló tevékenységekről, valamint a szolgáltatási szerződéseket is, amelyeket az óvoda vezetősége és a szülők kötöttek meg. Emellett átvizsgálták az intézmények befogadóképességét, a vízhálózatot, az elektromos hálózatot és a csatornarendszert is.

A második lépés az óvodai élelmezés minőségének a leellenőrzése volt. Átvizsgálták az élelmiszerek minőségét, a hűtőszekrényeket és az ételtárolókat, illetve az ételek elkészítésének módját is. Mint kiderült három intézményben nem függesztették ki a napi menüt, ezért figyelmeztetést kaptak. Emellett 10 büntetést osztottak ki különféle kihágások miatt az élelmezés terén.

„A 14-es Számú Óvodában például nem működik gyermek orvosi szolgálat, ezért felvettük a kapcsolatot a Polgármesteri Hivatal Szociális Közszolgáltatási Osztályával, hogy változtasson a helyzeten." - mondta el Breban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: