2008-07-26 09:39:30• hírek • Csenteri Judit

Kávézók, mint jól menő üzletláncok

Egyre több üzletember terjeszkedik tovább kávézókba való befektetéssel. 

Bár jelenleg is 35%-os évi növekedéssel lehet számolni, Romániában az elkövetkezendő három-négy évben is a kávézók gyors továbbterjeszkedésére lehet számítani.

Egyre több üzletember véli jó ötletnek a kávézókkal való továbbterjeszkedést, olyannyira, hogy mára ez már divattá vált, természetesen elsősorban a kávézók nagyon jó jövedelmezősége miatt.

Napjainkban körülbelül 100 ezer ember látogatja meg a romániai piacok 350 kávézóját. A piac évente 35%-os növekedést mutat és az ágazat legfőbb szereplői szerint a következő három-négy évben is további gyors kiterjeszkedésekre lehet számítani.

Valószínű minden kávézó számára a legfontosabb a jó elhelyezkedés és a modern kinézet. Éppen ezért a romániai piacon jelenlévő néhány kávézó-lánc is kereskedelmi központokban és zsúfolt környezetekben helyezkedik el - tudhatjuk meg a Visionwise Consulting cég egyik tanulmányából.

A romániai piacon jelenlévő 300-350 kávézó nagyobbrészt Bukarestben található, egy részük egyetlen kávézóként, másr észük egy-egy kávézó-láncnak a tagjaként. Mindegyik helységnek naponta átlagban 300-500 látogatója van. Az országban jelenlévő legnagyobb kávézó-láncok között a Sturbucksot, a Hard Rock cafet vagy a Gloria Jeans'Coffes-t lehetne megemlíteni. Ugyanakkor talán megemlíthetjük a 2003-ban megnyílt Transilvania Bank kávézóját is, vagy a későbbikben megnyílt Román Kereskedelmi Bank és a Román Fejlesztési Bank kávézóját. Ez utóbbi kávézók célja nem más, mint a termékek és a szolgáltatások minél több klienssel való megismertetése.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: