2013-03-05 12:48:45• hírek • Póti Orsolya

Kávézóban mutatták be rajzaikat a versenyzők

A Székely Kapu - Zöld Kapu nemzetközi vetélkedőre idén több szatmári iskolás csapat jelentkezett, mint valaha. A Szatmárnémeti Gheorghe Dragos Szakközépiskola Élet Fája nevet viselő csapata az Art Caffé Kávézóban mutatta be és állította ki a versenyre készített plakátokat.

Egy környezetvédelmi vándorkiállítás megszervezése az egyik része annak a nemzetközi hagyományőrző és környezettudatos magatartásra nevelő programnak, amelyet már évek óta megszervez az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány.

A Szatmárnémeti Gheorghe Dragos Élet Fája nevű csapatának tagjai is felvállalták azt, hogy diáktársaik és tágabb környezetük figyelmét felhívják a környezettudatos élet kialakításának szükségességére.

A környezetvédelmi témájú rajzokat a IX. G osztály tanulói - Poszpán Izabella, Gabri Laura, Pheifer Renáta, Szechenyi Szabina, Herciu Szabina, Hancis Erika, Tóth Orsolya, Mailát Dávid, Szilágyi Barbara és Csintalan Boglárka - készítették és mutatták be március 3-án a szatmárnémeti Art Caffé Kávézóban.

A kiállítás témája az elő fa és az emberiség ökológiai kapcsolata, azaz a fa és a légkör minőségének kölcsönhatása, a fa és a globális felmelegedés témája, a fa és a talajvíz minőségének kölcsönhatása, a fa és a biológiai sokszínűségének kölcsönhatása, valamint az elő fa ajándékai az ember kertjében és udvarában.

A plakátok bemutatása keretében a diákok előadták Jókai Mór Ültess fát! című versét, Benedek Elek Ne bántsd a fát című költeményét és Az erdő fohásza című J.B. Bavier-verset.

A diákok alkotásai megtekinthetőek a szatmárnémeti kávézóban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: