2006-06-08 00:12:24• hírek • Szatmar.ro

Kávé mellett hatékonyabb a csajozás

Óvatosan az ártatlan kávézgatásokkal: akár az ágyban is kiköthetünk meghívónkkal.

Csak óvatosan az ártatlan kávézgatásokkal: ha nem vigyázunk, akár az ágyban is kiköthetünk meghívónkkal. Ezt ausztrál kutatók állítják, bár ők nem fektették le a tesztcsoportot.

A kávé erőteljesen befolyásolja az agy döntési mechanizmusát - mutatták ki ausztrál kutatók. Ez végülis egész hihető: az olasz férfiak casanovai képességei legendásak, és ez a híresen jó olasz kávé ismeretében persze már érthető.

Szex helyett eutanázia

Az Ausztrál Egyetem kutatói szerint ha meg szeretnénk győzni valakit igazunkról, érdemes kávéval kínálnunk: kávéfogyasztók ugyanis hajlamosabbak egyetérteni véleményünkkel, illetve könnyebben meggyőzhetőek, hogy vessék alá magukat akaratunknak. "A kávé vegyületében található egy bizonyos molekula, ami befolyásolja az agy döntéshozatalért felelős központját" - nyilatkozta Pearl Martin, a Queensland University kutatója. Ő és csapata nem pont lefektetni akarta a kísérleti alanyokat, de kísérletet tettek arra, hogy megváltoztassák a résztvevők véleményét olyan kérdéskörökben, mint például az abortusz vagy az eutanázia. Az egyik tesztcsoport narancslé mellett, a másik egy presszókávé vagy kapuccsínó fölött vitatta meg a kérdéscsoportokat, és a kutatók szerint a kávézók sokkal rugalmasabban álltak hozzá a kérdéshez, sőt akár teljesen meg is változtatták a véleményüket, mint a kávé nélküliek.

A reklámszakmának is bejön

A tanulmányt az Európai Pszichológiai Közlönyben tették közkinccsé, és tanulságai közé tartozik az is, hogy a kávé fokozza a fogékonyságot és az összpontosítóképességet. A csajozós mellékszál mellett ezért valószínűleg a hirdetési szakma is érdeklődéssel veszi az új felfedezést, így - amint Martin sugallta -, előbb-utóbb feltűnhetnek a kávéaromával illatosított újsághirdetések, vagy a kávéillatú mozi-nézőterek. (Forrás: velvet) 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: