2019-08-25 15:43:36• hírek • Nagy Tímea

Kavalkád harmadszor is: Nem fogott ki a nagy meleg a fesztiválozókon, ismét megtelt a Kossuth-kert

A fesztiválhelyszín árnyas lombjai alatt pár fokkal biztosan hűvösebb van, mint a belvárosi flaszteron, így látogatók boldogan vették birtokba a parkot már kora délutántól kezdve, harmadszorra is, a 18. PMN zárónapján.

A kézműves bemutatók és a foglalkozások javában zajlottak már délután két óra tájban, a Partiumi Mesterségek Utcájában. A gyermekprogramok izgalmas feladatokkal várták a kisebbeket, mint például az ügyességi pálya vagy a csúzlizda, no meg a fonott kosaras körhinta az Ecomatrix színpad mellett. A tizenévesek számára az Aushopping relaxációs szigete nyújtott babzsákos, szabadlevegős kikapcsolódási lehetőséget.

 

 

 

 

Fél háromkor kezdődött meg a Borudvarban a műsor. Elsőként a helyi és megyei vezetőinkkel beszélgethettek a fesztiválozók. Részt vettek a találkozón és hozzászóltak a felmerülő témákhoz Kereskényi Gábor polgármester, Pataki Csaba megyei tanácselnök, Maskulik Csaba városmenedzser, Magyar Lóránd és Erdei D. István parlamenti képviselők, illetve Turos Lóránd szenátor. 

 

 

A helyi politikum többek között beszámolt a megyeszékhelyen és a megyében történő beruházásokról, továbbá a jövőbeli tervekről. A közelgő választások fényében, röviden szót ejtettek az országos és helyi politikai körképről, valamint a szövetség célkitűzéseiről. Ezek után a lakosság is feltehette kérdéseit, melyet hárman meg is tettek, s ennek köszönhetően több témát érintett az eszmecsere. A megyei könyvtár és levéltár helyzete, az ott dolgozók és a nyelvi akadályok, a Decebal híd feljárói, a Burgya gyalogosátkelői, a 16-os lakónegyed zebrahiánya, ugyanitt a kutyás közvécének használt zöldterületek rendezése és a városi szelektív hulladékgyűjtés helyzete kerültek szóba a felek között. 

 

 

A konstruktív hangvételű beszélgetést követően, a Joy színpadon már készülődött az első zenekar, a Strangers. A kis dombon felállított Catena pódiumánál szintén nagy volt a szorgos pakolás, ott az Ismerős Arcok vette bírtokba a színteret és rendezkedett be az ötkor kezdődő koncertjére.

 

 

A nagy meleg ellenére is megérkeztek a rock-rajongók. A nézők a domb árnyékosabb részeire húzódva várták a magyarországi kedvenceket, akik kisvártatva a húrok közé csaptak. Az újabb dalok mellett a régebbi, nagy slágereiket is eljátszotta az együttes. A hangulatot a nagyérdeműnél található, szellőben lengedező zászló, no meg  a nemzeti színű motívumos sapkák és pólók tették meghittebbé. A refrént mindenki együtt dalolta, és nem csak a legismertebb művek esetében. A legjobban várt és teli torokból énekelt szám a repertoárból, a Nélküled című szerzemény volt.

 

Az ülős, beszélgetős programra vágyók maradtak a Borudvarban, ahol a jó hideg, gyöngyöző fröccs mellé elsőként a Strangers biztosított élő aláfestést. Ezután következett a Vintage Dolls zenekar.

 

 

Mindeközben az Ecomatrix helyszínen sem állt le az élet. 15 órától a Rozsnyói Meseszínház adta elő az Öregapám mesefája című, gyermekeknek szánt színdarabot, melyet nem csak a legkisebbek élveztek. Szeretteik is feloldódtak a mesék világában, a pindúrokkal együtt. Ezt követően a könnyedebb műfajok képviselői vették birtokba a Zöld Ház környékét. A Teddy Queen és a Térerő zenészei mutatták meg tagadhatatlan tehetségüket, mint a hangszeres játék és a szórakoztatás terén egyaránt.

 

 

 

Az est hátralevő részében még a Compact Disco veszi be a Kossuth-kert Catena színpadát. 21 órától pedig Ákos érkezik a partiumi közönség színe elé az Aushopping mellett felállított Tar Beton pódiumán.

 

A szuperkoncert ingyenes. Parkolási lehetőség lesz a bevásárlóközpont mögött, az alkalomra kialakított területen. Az autóval érkezők figyeljék a kihelyezett útbaigazító táblákat!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: