2013-04-25 10:27:40• hírek • Kocsis Zoltán

Videóra vették a lebombázott szatmárhegyi utat

Szatmárnémetiek egyik kedvenc pihenőhelye, sokuknak van ott hétvégi háza, szőlőse - kijutni viszont igazi küzdelem. Az autógyilkos út nem a világégére, hanem a Szatmárnémetitől alig 22 kilométerre található Szatmárhegyre vezet.

Aki arra jár, tudja, a Szatmárhegy felé vezető út sosem volt jó az elmúlt 5-10 évben. És ekkor még óvatosan fogalmaztunk. Aki arra jár, azt is tudja viszont, hogy talán soha nem volt ilyen rossz, járhatatlan és veszélyes, mint most. Igen, veszélyes, az úttesten tátongó kráterek már régen meghaladták kellemetlen státust: balesetveszélyesekké váltak. Mintha háború dúlt volna a környéken! Mindez pedig az egyesek által olyannyira favorizált intézmény, a repülőtér közvetlen közelében.

Egyik olvasónk tehetetlen dühében vette a fáradtságot és videóra vette az út viszontagságait: a gödröket, krátereket. Az ismert szocializációs oldalon az egyik olvasó azt írta a videó mellé: „Valaki küldje el a videót a megyei tanácshoz".

Elküldeni nem állt lehetőségünkben, ám megkérdeztük, melyek az úttal kapcsolatos tervek. A Szatmár Megyei Tanács egy korábbi közleményében tudatta, hogy idén 500 kilométer hosszan rehabilitálják majd az utakat - értsd, kátyúzzák. És természetesen a Szatmárhegy felé vezető út is szerepel a tervek között. Csakhogy az időjárás nem tette eddig lehetővé.

Tekintve, hogy az előző évek kátyúzásai sem sokat javítottak az út állagán, az embernek Maksa Zoltán egyik poénja jut az eszébe: a sok foldozgatás helyett jobb lenne hagyni, hogy kopjon simára az az út.

SUNP0955 from Szatmar.ro on Vimeo.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: