2013-04-15 16:45:49• hírek • Kocsis Zoltán

Megvan az idei városnapok időpontja!

Dorel Coica hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette za idei városnapi rendezvények időpontjait. A polgármester elmondta továbbá, hogy több év után ismét le lesz zárva a Szabadság tér körüli körforgalom.

Május 31. péntek, június 1. szombat, június 2. vasárnap - válaszolta Dorel Coica polgármester hétfői sajtótájékoztatójának végén, amikor az ide városnapok időpontja felől érdeklődtek a sajtó képviselői.

Nem tudni, a szokatlanul kései időpontnak mi az oka, az viszont biztos, hogy korábbi elképzelésekkel és próbálkozásokkal ellentétben ezúttal sem a strandon, hanem Szatmárnémeti régi és új központjában szervezik meg az eseményt. A polgármester bejelentése szerint ugyanis a három nap alatt ismételten lezárják majd a Szabadság-tér körüli körforgalmat a közúti forgalom elől.

A polgármesteri hivatal várja a városnapok iránt érdeklődő kereskedők, cégek, kiállítók jelentkezését. Szatmárnémeti első számú közméltósága ezzel kapcsolatban leszögezte: prioritást élveznek majd a szatmári cégek.

A három napos rendezvény programjáról a polgármester egyelőre nem árult el semmit. Maskulik Csaba, az Szatmárnémeti Városi Tanácsos RMDSZ-frakciójának elnöke a közelmúltban leszögezte: oda fognak figyelni, hogy az etnikai arányoknak megfelelő számban lépjenek fel magyar nyelvű előadók a közpénzből szervezett össznépi rendezvényeken.

Mivel rendszerint a június elsején esedékes gyereknap időpontjának közelében kerül sor a Családi Hétvége rendezvényre, felmerült a kérdés, nem-e esik egybe a két népszerű program. Nos, mindenkit megnyugtathatunk, utóbbi egy héttel a városnapok után, azaz június 8-9.-én lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: