2013-04-15 17:53:43• hírek • Kocsis Zoltán

Kátyúznak, festenek, ültetnek

A jelek szerint április harmadik hetével végre Szatmárnémetiben is beköszöntött a tavasz - a hetek óta zuhogó eső elállt, a Nap melege immár hevesen süt. A jó idővel nem csak a rügyek bomlanak és a madarak csiripelnek, hanem beindult a tavaszi tatarozás is.

„Végre az időjárás nekünk kedvez, elkezdhettük a kátyúzásokat. Amint azt a szatmáriak láthatták, a munka vasárnap is folyt. És így lesz ez a következőkben is", jelentette ki Dorel Coica polgármester.

Szatmárnémeti első embere hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, az utak rehabilitálását a Hegyi (Lucian Blaga), az Independentei valamint a Károlyi úton kezdték. A következő lépés a Decebal híd lábánál, a Burgya-sarkon tátongó hatalmas gödör eltüntetése.

Coica felszólította továbbá a szatmáriakat: tegyenek bejelentést a polgármesteri hivatal honlapján, ha rossz állapotban lévő útszakasszal, gödrökkel találkoznak.

Ezzel párhuzamosan szépül Szatmárnémeti központi parkja, a Szabadság-tér is. Hétfőn „Proaspat vopsit" felirat figyelmeztetett arra, hogy a padokat frissen festették. A zöldövezetekben közben új virágokat ültetnek, ahol szükséges, újravetik a füvet is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: