2019-08-02 05:17:47• hírek • MTI

Katonalégy hadsereggel pusztítják el az ételhulladékot Kínában

Fekete katonalégy hadsereggel semmisítik meg az élelmiszerhulladékot Kuangcsuban. Mintegy 12 ezer négyzetméternyi területen állított fel tenyészmedencéket a dél-kínai város Baijun kerületében lévő üzemében az Outreach Environmental Technologies kínai vállalkozás. A bennük lévő giliszták a fekete katonalégy lárvái, amelyek képesek egyetlen nap megenni a környékbeli éttermekből és kantinokból érkező 50 tonna élelmiszer-hulladékot.

Tíz kilogramm légypetéből kikelt lárva mintegy száz tonna élelmiszer-hulladékot fogyaszt el hat-nyolc nap alatt, és a rovarokból később 15 tonna magas fehérjetartalmú állati takarmányt készítenek. A lárvák ürülékét trágyává alakítják, amelyet a mintegy száz kilométere fekvő banánültetvényen használnak fel.
 

A fekete katonalégy projektet 2016-ban indították el a városban, hogy segítsék az egyre nagyobb problémát okozó hulladék megsemmisítést. Előtte elégették, elásták vagy állatokkal etették meg a konyhai hulladékot. Kínai kutatók kísérleteznek csótányokkal, földigilisztákkal és más állatokkal, hogy fenntartható módon kezeljék az élelmiszer-hulladékot.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: