2011-02-18 10:58:18• hírek • Szatmár.ro

Katolikus egyházzenei énekverseny

Első alkalommal szervez egyházzenei énekversenyt a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Tanfelügyelősége.

Február 19-én szombaton egyházzenei énekversenyt rendeznek a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont dísztermében. Az Egyházmegyei Tanfelügyelőség által szervezett rendezvény úttörő jellegű, először szervezik meg az egyházmegye öt-nyolc és a kilenc-tizenkettedik osztályos diákjainak.

Ők külön kategóriában méretik majd össze énektudásukat a reggel kilenc órakor kezdődő programon. Először a kisebbek, majd délután két órától a nagyok versenyeznek. Mindkét kategóriába egyénileg, vagy legfeljebb öt személyből álló csapatban jelentkezhettek. A versenyzők előre megkapták az énekek listáját, és azok kottáját is, a felkészülésre pedig hetek álltak a rendelkezésükre. Minden versenyző, vagy csapat elő kell majd adjon egyet a kötelező liturgikus énekekből (első két szakasz), e mellett pedig készülniük kell egy szabadon választott vallásos témájú énekből. De lesz énekfelismerési próba is, amikor lejátszanak egy dallamrészt a kötelező énekek közül és a versenyzőnek ezt fel kell ismernie.

A nyertesek kétnapos kolozsvári kiránduláson vehetnek részt 2011. április 15. és 16-a között amikor meglátogatják a Zeneakadémiát és a Római Katolikus Teológiát is. Az énekverseny nézőközönségében bárki részt vehet, szeretettel várnak minden érdeklődőt!


Szombaton tartják az énekversenyt
Szombaton tartják az énekversenyt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: