2005-11-18 15:51:38• hírek • Szatmar.ro

Kató néni, Ihos Józsi és a drámaíró

Ihos József szatmári fellépései előtt először a Szatmár.ro hírportálnak nyilatkozott.

Ihos József városnézés közben Szatmárnémeti régi főterén.
Ihos József humorista Szatmár megyében, és Nagybányán is nagyon népszerű. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy négy nap alatt öt teltházas előadást tarthat. Szatmárnémetiben a betervezett egy előadás helyetti kettő is kevésnek bizonyult: már csütörtökön ki kellett tenni a „minden jegy elfogyott” feliratot.

Ihos József a Szatmár.ro-nak adott interjújában elmondta: szerencsére mindenhol nagy érdeklődés fogadja a műsorát, hetente kb. három előadás megtartására kérik fel. „Éppen 18 éve annak, hogy járom a világot Kató nénivel, és szinte mindig teltház fogad.” – mondta Ihos. Ez, véleménye szerint nem csak a személyének szól, de tükrözi az emberek humor iránti érdeklődését is. Sajnos mindössze talán 11 olyan humorista van, aki ezt a műfajt olyan szinten űzi, hogy azzal akár színházban is felléphessenek.

„Az emberek általában nem ismerik az igazi szerzői arcomat. Kató néni csak egy szelete az én életművemnek. Számos olyan figura fűződik a nevemhez, akikre mai napig egy nemzedék emlékszik, így például Juliska és Mariska a Szeszélyes évszakokból, akiket Máté Erzsi és Tábori Nóra alakított, vagy a Bajor Imre emlékezetes „Én, a Gyula és az Ottó, a Tóth Ottó” című előadása, hogy tényleg csak néhányat említsek.”

Ihos József sokoldalúságát az is tükrözi, hogy jelenleg egy drámát ír Kabos Gyula életéről, emellett egy rádióban a nagy kabaré-sorozatokról indít egy rovatot, rövidesen pedig az első magyar roma-szappanopera megírására is vállalkozik. Mindezek mellett járja a világot, és igyekszik minél több helyen humort csempészni az emberek életébe.

Arra a kérdésünkre, hogy mindezek után ő elsősorban minek tartja magát: humoristának, drámaírónak, vagy esetleg Kató néninek, így válaszolt:

„Elsősorban Ihos Józsi vagyok. Nem vagyok színész, előadóművész, vagy humorista. Nem szeretném magamat besorolni sehova. Elsősorban Ihos Józsi vagyok, és ez a legfontosabb.”

Ihos Józsi és Stier Péter, a kabaré egyik szervezője.
Ihos Józsi és Stier Péter, a kabaré egyik szervezője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: