2013-07-05 19:08:53• hírek • Szatmár.ro

Kató Zsófia aranyérmes lett

A lányok párbajtőröző gyermekek versenyén egy aranyérmet és egy ezüstöt szereztek a szatmáriak.

Pénteken utolsó előtti napjához ért a Bukarestben  gyermekek számára megrendezett vívó országos bajnokság. Ezen a napon a párbajtőröző lányok léptek pástra az egyéni versenyen.

A 10-11 évesek kategóriájában Kató Zsófia a tavalyi harmadik helyezése után most aranyérmet szerzett, a döntőben 5-2 arányban verte ellenfelét. - "Az első két háromperces harmad után 0-0 volt az állás, utána Zsófi bevitt egy tust, és ezt követően ellenfelének kellett kockáztatnia, amit ő ki tudott használni és biztosan nyert a végén" - mondta Nagy Lehet edző. Ugyanebben a korosztályban Szabó Boglárka a nyolcba jutásért vívott küzdelemben kapott ki egy tussal, Craciun Mariának pedig a legjobb 16 közé nem sikerült bejutnia.

A nagyobbak, a 12-13 éves lányok között Pallai Amarillisz remekelt és lett második, igaz, egy nagy lehetőséget is elszalasztott. A döntőben a marosvásárhelyi Schiel Zsuzsa ellen vívott, 3-1-re vezetett is, de az ellenfél fordított és 4-3-ra nyert, megszerezve a bajnoki címet. Nagy Lehel és Csiszár Ferenc tanítványai közül Pfeifer Melany a nyolcas döntőbe jutott, de aranytussal kikapott az elődöntőbe jutásért vívott asszóban. Szintén ebben a korosztályban indult Póti Eszter is, ő a legjobb 16-ba jutásért vívott összecsapáson kapott ki.

A szatmári lányok a szombati csapatversenyen esélyesként lépnek pástra. Tavaly a Teodora Draguşin, Teodora Coste, Pallai Amarillisz, Pffeifer Melany összeállítású csapat második lett a nagyváradi együttes mögött. Idén a szatmári csapat a Pallai, Pfeifer, Kató és Póti négyesből áll össze.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: