2013-06-04 11:19:48• hírek • Póti Orsolya

Kató Enikő tanárnő részesült a Kölcsey nagydíjban

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium Szülői bizottsága idén is átadta a Kölcsey nagydíjat, amellyel minden évben jelképesen megköszöni és elismeri egy pedagógus munkáját.

Május 30-án, a XII. osztályosok ballagási ünnepsége keretében adták át azt a díjat, amelyet a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Szülői alapított három évvel ezelőtt, a pedagógusok munkájának elismerése jeléül.

A Kölcsey nagydíj arany fokozatát idén olyan pedagógus kapta, aki egyike azoknak az embereknek, akik a Kölcsey Ferenc Főgimnázium alappilléreit képezik. Olyan pedagógus, aki nemcsak tanít, hanem nevel is, akihez diákok és tanárok egyaránt bizalommal fordulnak minden gondjukkal bajukkal.

„Olyan tanár ő, akiről még nem hallottam epés megjegyzést, kifogásoló kritikát, annak ellenére sem, hogy olyan tárgyat tanít, amely bizony nem mindig a diákok szíve csücske. Olyan tanár, akire mélységesen igaz az, hogy boldog ember, mert önzetlen , és nagylelkű , akire mélységesen igazak Goethe szavai: A boldogságot nem lehet ajándékba kapni. Egyetlen titka: adni, mindig csak adni, jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet, és sok-sok önzetlen, tiszta szeretetet." Olyan pedagógus, aki a szó legnemesebb értelmében vett nevelő, akihez évtizedek múltán is visszatérnek diákjai, akinek neve összeforrott az iskoláéval..." - hangzott el a díj átadása előtt.

A kitüntetett laudációjának felolvasását követően Zsók Csaba, a Szülői bizottság elnöke Kató Enikő matematika-tanárnőnek nyújtotta át a díjat. Két évvel ezelőtt Csípő Irma fizikatanárnő részesült e kitüntetésben, tavaly pedig Boga Katalin fizikatanárnő kapta meg a díjat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: