2011-05-13 14:24:44• hírek • Szatmár.ro

Kati, Blue, Lena - sztárkultusz Düsseldorfban

Wolf Kati páholyból nézhette végig az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét, ahol teljessé vált a 25 fős szombati döntő. Csütörtökön újabb tíz ország csatlakozott a már finalista 15 nemzethez, köztük Magyarországhoz. Kialakult a végleges rajtsorrend is, nehéz mezőnyben kell Katinak versenyeznie.

Rajongók szerint az ötödik helyen fellépő Kati nyitja a szombati Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének legerősebb szakaszát: a magyar énekesnővel kezdődően egészen a 14-es sorszámot viselő brit Blue-ig a mezőny tíz legjobbjának tartott dal egy időszakra tömörült. Katit a brit X-faktor nyertese, az ír Jedwards követi, utánuk a svéd közönségkedvenc, Eric Saade, majd nyolcadikként a rajongók egyik nagy favoritja, Észtország jön, ezt követően a mindig top 10-ben végző görögök lépnek színpadra. Tizedik lesz Oroszország, egy Red One-szerzeménnyel, Alexeyt a bukmékerek első számú esélyese, a francia tenor Amaury Vassily váltja, rögtön utána a másfél évtized után visszatérő Olaszország versenyzője jön, aki egy Robert de Niro-film betétdalát énekli. A titkos kedvenc svájci lány és a Blue-val induló Egyesült Királyság zárja ezt a tízes mezőnyt, amely után még 11 dal hangzik el.

Magyarországon az elődöntő kiemelkedő nézettséget hozott a köztévének, egymilliónál is többen látták élőben a magyar produkciót, de Németországban is szinte sztárkultusz övezi Wolf Katit. A legnagyobb német lapok közölnek vele interjúkat, illetve írnak szerepléséről, és a nagy nemzeti tévétársaságok is rendszeresen megkeresik. A csütörtöki elődöntő alatt a BBC élő adásban kérdezte Katit, a brit műsorszolgáltató helyszíni ministúdiójában a Blue-val és a francia versenyzővel egy blokkban beszélgetett vele a műsorvezető. Wolf Kati igyekszik nem foglalkozni az előrejelzésekkel és esélylatolgatásokkal „A cél az volt, hogy bent legyünk a döntőben, és ez sikerült. Azt szeretném érezni szombat este, amikor lejövök a színpadról, hogy százszázalékosan teljesítettem, és mi hatan mindent megtettünk ebben a három percben, amit lehetett. Ha ezzel az érzéssel állhatunk ott a dal végén, akkor az eredmény már nem számít."


Wolf Kati a BBC-nek nyilatkozik
Wolf Kati a BBC-nek nyilatkozik


A Blue tagjai tegnap Katinak és a két dalszerzőnek, Rakonczai Viktornak és Rácz Gergőnek személyesen gratuláltak a magyar versenydalhoz, amely szerintük a legjobb dal a 25-ös mezőnyben. A What about my dreams című dal a helyszíni visszajelzések alapján nemcsak a britek, hanem a németek és a skandináv nemzetek szívét is meghódította, de Kati számít a határon túli magyarok szavazataira. Az MTV műsorában elhangzó telefonszámon csak más országokra lehet szavazni, így a külföldön élő nézőknek érdemes a műsor elején a saját országuk nemzeti televízióját nézni, ahonnan megtudhatják, hogy az adott országból milyen telefonszámon lehet a magyar versenyzőre szavazni.

Korábban kezdődik a Csillag születik című műsor, így szombat este 20.25-től, amikor Novodomszky Éva bejelentkezik a budapesti stúdióból, már minden néző Wolf Katinak szurkolhat. Az MTV félórás felvezető műsora után Gundel Takács Gáboré a szó, aki a düsseldorfi arénából közvetíti a 25 ország részvételével zajló döntőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: