2018-03-26 04:50:05• hírek • Közlemény

Kátésok hétvégéje, virágvasárnapi profil Szigetlankán

Erdélyben, de megyénkben is pár helyen virágvasárnapon tartják a konfirmációt.

Szatmárnémeti-Szigetlanka gyülekezetében még csak készülnek a nagy eseményre, mely remélhetőleg nemcsak lezárni fog egy szakaszt, hanem elkezdeni. Erre a nagy ünnepre csapatösszetartó hétvégével készültek a lankai konfirmandusok Nagytarnán, a kiskátésok pedig virágvasárnap szolgáltak a gyülekezetben.

 


Út az áldáshoz – csapátépítő Nagytarnán
 

Pénteken reggel tizenegy konfirmációra készülő ifjú indult útnak egy két napos programsorozatra a nagytarnai Ecosunhomeba. Rácz Ervin lelkipásztor és Papp Krisztina kántornő tanitással, beszélgetésekkel, kisfilmek megtekintésével, valamint közös énekléssel próbálta Isten és egymás felé terelni a fiatalokat.


Fogadalomtételre és áldás vevésére készülnek konfirmáció előtt a nagykátésok. Isten áldását el lehet venni és vissza lehet utasítani. Azt, hogy mit jelent ez, több bibliai személy életén keresztül szemléltette a lelkipásztor: Jákob, Dávid, Péter és Pál nem mindig döntöttek jól, de amikor igen, akkor megtapasztalhatták az áldást. Néhány videó azt is szemléltette, hogy mi történik akkor, ha nem vagyunk hajlandóak ezt elvenni: családon belüli problémák, tragédiák, mélységek tapasztalhatóak. Isten azonban a legnagyobb mélységből is felemel, szeret, megvált és reményt ad.


A csapátépítő hétvégén a gyülekezet néhány felnőtt tagja is szükségét érezte, hogy a segítsen a munkában, ők a baráti és testvéri jó szó mellett a test táplálását biztosítottak.

 


Profilszerző VV – Virágvasárnap Szigetlankán
 

Virágvasárnap délelőttjén a kiskátésok voltak aktívak, verses-énekes bizonyságtétellel hozsannáztak.


A helyi lelkipásztor az igehirdetésében az alázat erejéről szólt. Jézus az, aki ebben példát ad számunkra, szamárháton ülve, alázatosan vonul be Jeruzsálembe, és ha a szívünkben is helyet kap, kész átformálni, identifikálni, virágvasárnapi (VV) profilt adni. Legyünk olyanok, mint a gyermekek, mert Isten a kevélyeknek ellene áll, az alázatosakat pedig kész megáldani, tenyerén tartani. – szólt az igehirdetés.


„Látok egy nemzedéket, kik tudják, mi az elhívás, egy szent népet, mely hitben jár. Egy nép, mely minden harcát térden állva vívja meg, ébredést kér és győztes lesz!” – énekelték az ifjak, a gyülekezet pedig együtt imádkozott azért, hogy igy legyen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: