2016-02-17 13:24:05• hírek • Szatmár.ro

Katasztrofális állapotban Szatmárnémeti útjai

Rég nem voltak ilyen rossz állapotban Szatmárnémeti leaszfaltozott útjai, mint idén. Általában a tél meg szokta gyötörni az útburkolatot - ez történt idén is, ám most a polgármesteri hivatalnak nincs is szerződése egyetlen céggel sem, amelyik szakszerűen betömné a keletkezett krátereket. Hosszú hónapok óta húzódik a közbeszerzési eljárás.

Rég nem látott méretű és mennyiségű kátyú lepte el Szatmárnémeti utcáit az elmúlt hetekben. Így szokott ez lenni tavasszal, a hó alól előkerülnek a gödrök, amelyeket a repedésekbe szivárgó víz fagyása, kiengedése és újrafagyása feszít szét. A folyamat természetesnek mondható, ám az távolról sem természetes, hogy Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának már közel kilenc hónapja nincs szerződése kátyúzó céggel. Megkeresésünkre Dan Babut városmenedzser elmondta: a közbeszerzési eljárás fellebbezések miatt húzódik, az ügy már a Nagyváradi Táblabíróságon van. Viszont valószínűleg jogosan tehetjük fel a kérdést: ha már a polgármesteri hivatal vezetői jól ismerik a román közbeszerzési törvény buktatóit, miért nem hirdették meg az eljárást jóval korábban, mint a szerződések lejártának az időpontja?

Ez azonban nem változtat a helyzeten: az autósok és a gyalogosok életét is megkeseríti az utak feháborító állapota. A Facebookon több csoport is alakult, amelyben az utak állapota a téma, egyre több fotó kerül fel a csoportokba a kátyúkkal tarkított utakról. Az egyik ilyen csoport ide kattintva, egy másik pedig ide kattintva érhető el.

A városnak régebben két vállalattal is volt szerződése kátyúzásra - az egyik a Szamos jobb, a másik a folyó bal oldalán dolgozott. Ám miután lejárt a szerződés, a jelenlegi vezetésnek hónapokon keresztül nem sikerült újabb szerződést kötnie.

Valami minimális aszfaltozás volt az elmúlt hetekben Szatmárnémetiben, de annak minőségéről talán jobb nem beszélni. Mint azt a városmenedzsertől megtudtuk: a Batizi úton végzett garanciális útjavítást egy cég, a megmaradt anyagból pedig néhány kátyút is betömtek. "Jobb megoldásnak tartottuk ezt, minthogy érintetlenül maradjanak a gödrök" - mondta.

Dan Babut szerint a polgármesteri hivatal hamarosan szerződést köt majd egy aszfaltozó céggel sürgősségi kátyúzás elvégzésére, ugyanis továbbra sem tudni, hogy mikor ér véget a Szamos két oldalán útaszfaltozást végző cégek kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: