2013-07-18 11:54:09• hírek • Szatmar.ro

6,68 milliárd eurós árvízkár Németországban

Szerdai sajtójelentések szerint a tartományi kormányok eddig összesen 6,68 milliárd euró értékű kárról tettek bejelentést a szövetségi kormánynak. Az első szakértői becslések még arról szóltak, hogy a természeti katasztrófa az évszázad árvizeként számon tartott 2002-es áradásnál is nagyobb pusztítást végzett, és 12 milliárd euró nemzetgazdasági kárt okoz, a biztosítók pedig 3 milliárd eurót fizethetnek majd az ügyfeleknek. Az Elba és a Duna 2002-es áradása 11 milliárd euró kárt okozott, a biztosítók 1,8 milliárd euró kártérítést fizettek.

Az Elba több mint 700 kilométeres németországi szakasza és a Duna bajorországi szakasza mentén június első felében települések százait öntötte el az ár. A legsúlyosabb helyzet Szász-Anhalt tartományban alakult ki, ahol a Balatonnál majdnem kétszer nagyobb terület, több mint ezer négyzetkilométer került víz alá.

A szövetségi kormány és a tartományok egy 8 milliárd eurós újjáépítési alapot hoztak létre. A károk felmérése még nem ért véget, de az eddigi adatok azt jelzik, hogy a 8 milliárd euró elég lesz az újjáépítéshez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: