2009-06-16 17:10:49• hírek • Szatmar.ro

Katasztrófa fenyegeti a Forma1-et

Ricardo Patrese nem érti, mért nem tesz senki semmit a sportág megmentéséért.

Továbbra is teljes intenzitással folyik az állóharc a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) és a Forma1-es csapatok érdekvédelmi szervezete között a 2010-es szabálymódosításokról. Előző ismét kijelentette, hogy kitart elképzelései mellett, a Ferrari és a Renault pedig ebben az esetben kész elhagyni a sorozatot.

Az ügyben megszólalt a korábbi legendás pilóta, Ricardo Patrese, aki szerint a sportág a szakadék felé rohan, de senki nem tesz semmit ennek a megakadályozására. „Mindenki tisztában van azzal, hogy katasztrófa fenyeget, mégsem tesz senki semmit annak elkerülésére", fejezte ki aggodalmát az olasz.

Egy másik egykori versenyző, a francia Olivier Panis szerint a civakodó felek nevetségesek, és csak azt érték el, hogy a Forma1 ne arról szóljon, amiről kellene: „Számomra ez az egész egyszerűen nevetséges. Imádom ezt a szezont, mert a BrawnGP nagyszerű munkát végez, többiek pedig nagy csatát vívnak a dobogás helyekért."

A jelenlegi pilóták sem lehetnek elégedett a kialakult helyzettel, főleg azok, akiknek a szezon végén lejár a szerződésük. „Pillanatnyilag senkivel sem tárgyalhatok. Senki sem tudja, hol és hogyan fog versenyezni a jövő évben", vázolta fel a szituációt Mark Webber, akinek az idény véget ér(het) a megállapodása a Red Bullal.



Ricardo Patrese 1985-ös versenyautója


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: