2011-12-02 09:05:50• hírek • hirado.hu

Kasztrálással büntetnék a pedofilokat

Kémiai kasztrálást alkalmaznának a visszaeső pedofilokkal szemben Romániában. A parlament felsőháza hallgatólagosan már el is fogadta a törvényjavaslatot.

A romániai statisztikák is azt mutatják, hogy a pedofilok többsége visszaeső bűnöző. Marius Spanu a kormányzó Demokrata-Liberális Párt szenátora ezért átmeneti impotenciát okozó, gyógyszeres kezelésre kötelezné a pedofilokat.

A szakorvos szerint a gyógyszeres vagy az injekciós kezelés blokkolja a férfiak szexuális vágyait tápláló hormonokat. Kevésbé lesz férfias a hangjuk, enyhén kezdenek elnőiesedni azok, akiket megfosztanak a tesztoszterontól - mondta a Duna TV Híradójának Kovács András Csaba székelyudvarhelyi szakorvos.

Egyesek szerint azonban ez a büntetés nem elég súlyos, a pedofiloknak halállal kellene bűnhődniük tettükért. Halálbüntetést érdemelnének! A gyermekeink életével nem lehet játszani - mondta egy édesanya.

A kémiai kasztrációt már alkalmazzák az Egyesült Államokban, Németországban, Lengyelországban, Franciaországban, Svédországban és Dániában is. Csehországban nem vezették be, de a szakintézményekben több pedofil önként vette fel az impotenciát okozó injekciót.

Magyarországon sokkal hosszabb idő után vagy egyáltalán nem évülnének el a pedofil bűncselekmények. Bár még egyeztetnek róla, de ez is bekerülhet az új Büntető Törvénykönyvbe. A szigorítást az is indokolja, hogy az áldozatok csak évekkel a bűncselekmény, vagy bűncselekmények után mernek, tudnak beszélni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: