2014-01-12 16:17:41• hírek • MTI

Kasszasiker lett az Éhezők viadala: futótűz

Az éhezők viadala: Futótűz a hétvégén átvette a vezetést a Vasember 3.-tól, és 409,4 millió dolláros jegyeladásával a 2013-ban forgalomba került filmek közül a legnagyobb kasszasiker lett Észak-Amerikában.

A The Hollywood Reporter jelentése szerint a Vasember 3. amerikai és kanadai jegyeladásaiból a hétvégéig 409 millió dollár folyt be.

A tavaly debütáló filmek mezőnyében azonban nincs veszélyben első helye, ugyanis a nemzetközi forgalmat is hozzáadva a szuperhősfilm globális bevétele 1,2 milliárd dollárra rúg. A Futótűz összbevétele pedig világszerte mintegy 830 millió dollár.

A 2012 tavaszán a mozikba került Az éhezők viadalára Észak-Amerikában 408 millió dollárért váltottak jegyet a nézők. A produkciót gyártó Lionsgate büszkén említette: először fordult elő, hogy egy filmsorozat első két epizódja 400 millió dollár feletti bevételt hozzon Észak-Amerikában.

Jon Feltheimer, a stúdió vezetője a sikert a sorozat alapjául szolgáló Suzanne Collins-regényeknek, Francis Lawrence biztos rendezői kezének, valamint briliáns szereposztásnak, és különösen a főszerepet alakító Jennifer Lawrence játékának tulajdonította.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: