2007-04-16 19:42:43• hírek • Szatmar.ro

Tíz éves az első mobilszolgáltató

 10 évvel ezelőtt indult az első romániai mobilszolgáltató.

10 évvel ezelőtt indult az első romániai mobilszolgáltató, ennek alkalmából hétfőn, április 16-án, a Vodafone Románia sajtóeseményt szervezett, amelyen részt vett Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter is.

-A hazai távközlési piacon kiemelkedő pillanat volt az első román mobilszolgáltató megjelenése. 1997-ben még csak ismerkedtünk a mobiltelefonok használatával, ma már a mindennapok elengedhetetlen tartozéka, munkahelyen, magánéletben egyaránt. Az elmúlt 10 évben minden tekintetben sokat változtak a telefonálási szokások. Ugyanakkor Romániában is egyre több szolgáltatás elérhető már mobiltelefonon keresztül. A Távközlési és Informatikai Minisztérium arra törekedik, hogy a legújabb technológiák minél színvonalasabb minőségben legyenek jelen az országban, ezt a célt szolgálja például a broadband stratégia kidolgozása is, amelyet hamarosan közvitára bocsátunk – fejtette ki a sajtótájékoztatón Nagy Zsolt miniszter.

-A romániai mobilszolgáltató-piac látványosan nőtt az elmúlt években, 2006 végén az ország lakosságának 81 százaléka használt maroktelefont, ez közel 18 millió bérletet vagy pre-pay kártyát jelent. 2005-ben  a lakosságnak még csak valamivel több, mint fele (61.8 százaléka) használt mobiltelefont. Várhatóan  2009-re a maroktelefon elterjedése meghaladja a  100 százalékot és ezzel Románia utoléri az európai országokat. Az ágazat fejlődését figyelve, bátran kijelenthetjük, hogy a távközlési piac lesz az első, amely eléri az európai szintet – értékelt Nagy Zsolt.  A hazai piacot tovább erősíti, hogy négy szolgáltató kapott 3G  licencet, amellyel növelni lehet a minőséget és a költségeket csökkenteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: