2020-05-05 14:01:27• hírek • Bede Emőke

Kártörténet-lekérdezővel bővült a RAR szolgáltatásainak listája

A Gépjármű-nyilvántartási Hivatal ismét hadat üzent a tisztességtelen autóneppereknek és eladóknak, ugyanis kedden elindították a kártörténeti jelentés lekérdezését lehetővé tevő rendszert.

A jármű előéletéből mindeddig csupán a futásteljesítmény lekérdezésére volt lehetőség, ám keddtől a Románia területén keletkezett baleseti károkról is információt nyerhetünk a hivatal internetes felületén. Hogy az autónk szempontjából fontos adatokhoz hozzáférhessünk, a RAR honlapján, az Istoric vehicul fül alatt csupán az e-mail-címünket és a jármű alvázszámát kell megadnunk. Azonban figyelem, csak a kilométeróra állásának lekérdezése ingyenes, ha az esetleges károkról is szeretnénk értesülni, az sajnos 35 lejbe fog fájni, melyet online lehet befizetni ugyanezen a felületen.


A RAR által kiküldött közlemény szerint az ily módon kinyerhető adatokat biztosítótársaságoktól és autójavító műhelyektől gyűjtötték be. Amennyiben valaki úgy dönt, hogy megéri befizetni a kért összeget, akkor az alábbi informácikkal lesz gazdagabb:

  • a kár pontos helye az autón

  • az elvégzett vagy szükséges javítás becsült értéke

  • a becslés elvégzésekor feljegyzett kilométeróra-állás

  • gazdasági szempontból jelentős volt-e a kár

  • sérültek-e a baleset során a fő biztonsági és szerkezeti elemek

A Gépjármű-nyilvántartási Hivatal közleménye szerint ezzel az új rendszerrel az autóvásárlók dolgát szeretnék megkönnyíteni és megóvni őket attól, hogy meggondolatlan, átveréssel végződő üzletbe ugorjanak bele. 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: