2014-02-11 09:33:22• hírek • MTI

Kártérítést kaphatnak a buszbaleset utasai

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Volt az utasok számára érvényes biztosítása annak a székelyföldi szállítóvállalatnak, amelyiknek egy autóbusza pénteken balesetet szenvedett az M6/M60-as autópályán Babarc közelében - közölte hétfőn a Mediafax hírügynökség.

A hírügynökség arról számolt be, hogy a román hatóságok a baleset után átfogó vizsgálatot indítottak a korondi vállalatnál.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője közölte: az első pillanattól együttműködtek a magyar hatóságokkal, és megállapították, "rendőrségi szempontból" a cég minden szükséges engedéllyel rendelkezett.

Hétfőn a Közúti Szállítás Állami Szakfelügyelete kezdett vizsgálódni a szállítóvállalat korondi székhelyén. A vállalat jogi képviselője a Mediafaxnak elmondta, a hatóságok a cég számára kibocsátott engedélyeket ellenőrzik, és egyelőre semmilyen törvénytelenséget nem találtak.

A jogi képviselő szerint a balesetet szenvedett autóbusz utasai kártérítést kaphatnak a biztosítási kötvény alapján, amelyet a vállalat köteles megkötni valamennyi járművére. A Mediafaxnak "a vizsgálatot végző hatóságokhoz közelálló források" is megerősítették, hogy a balesetet szenvedett autóbusz rendelkezett az utasokra és csomagjaikra vonatkozó biztosítással. "Még nem fordultak hozzánk kártérítési kérelemmel az utasok, de készen állunk segítséget nyújtani minden érintettnek" - nyilatkozta a vállalat jogi képviselője.

A busz magyarországi utasai sítúrára indultak a Madarasi Hargitára. A román rendszámmal közlekedő autóbusz egy kanyarban a szalagkorlátot átszakítva tíz méter mély árokba csúszott és oldalára dőlt. Mind a húsz utas megsérült, közülük hárman súlyosan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: