2018-05-17 13:06:03• hírek • Bede Emőke

Karriernapot szervezett az Autonet a helyi középiskolások számára

Rohamos léptekkel közeledik az érettségi, a végzősöknek pedig hamarosan sorsfordító kérdésekben kell döntést hozniuk. Merre tovább? Egyetem vagy álláskeresés? A választás megkönnyítése érdekében az Autonet Import Kft. saját székhelyén karriernapot szervezett.

Az Autonet Carrier Day névre hallgató eseményen a város eminens középiskoláinak diákjai vettek részt. Kettő előtt néhány perccel már több száz diák tolongott a cég udvarán: képviseltette magát a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Református Gimnázium, a Mihai Eminescu Főgimnázium és a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum diákközössége is.
 

A cég igencsak színes programválogatással készült a vendégek számára. A regisztráció után máris kezdetét vette a raktárlátogatás, melynek során a kisebb csoportokra bontott osztályokat körbevezették az épületben. Az interaktív bemutató során a végzősök megismerkedtek a raktár működésével: többek között az is kiderült, hány doboz fér el az egész területet behálózó futószalagon, hány rakodókapu van, és hány perc alatt ér el a megrendelt termék a polctól a szállítóautóig.
 

A raktárlátogatás után a diákok a megszerzett információkat az udvaron felállított szerencsekeréknél kamatoztathatták, majd az egyes iskolák diákjaiból összeállított „szakértői csapatok” is összemérhették tudásukat. Mindeközben a székhely előterében több pultot is felállítottak a végzősök számára, ahol az Autonet munkatársai a cég egyes részlegeiről tartottak bemutatót, majd válaszoltak a felvetődő kérdésekre.
 

S hogy miért gondolta úgy az Autonet, hogy megrendezi a Carrier Day eseményt? Mert Románia piacvezető autóalkatrész-beszállítójaként fontosnak érezte, hogy támogassa a helyi diákokat és oktatásukat. A csütörtök délutáni rendezvény által szerették volna megmutatni a fiataloknak, milyen lehetőségek várnak rájuk Szatmárnémetiben, miután befejezték tanulmányaikat és foglalkozásuk szakavatott művelőivé váltak. Van-e erre igény a diákok részéről? Nos, a csütörtöki nap tapasztalatai szerint igen. Mint azt a helyszínen a Hám János egyik végzős diákja, Örmény Márk elmondta, kifejezetten örülnek az ilyen lehetőségeknek, hiszen ezáltal jobban megismerhetik, mi várja őket a helyi munkaerőpiacon, illetve melyek azok a tényezők, melyekért komolyan érdemes megfontolni a hazatérést.








Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: