2014-08-14 14:56:59• hírek • Szatmár.ro

Kárpitosnak, víz-gáz szerelőnek tanulhatnak

Újdonságnak számít, hogy az idei tanévtől ismét indul szakiskolai képzés. Még jócskán van hely magyar tagozaton.

Hároméves képzésen vehetnek részt azok a diákok, akik az idén újrainduló szakiskolai képzésre jelentkeznek. Megyénkben összesen 23 osztály indul, melyből hat magyar tannyelvű. Igen kecsegtető lehet, hogy minden diák 200 lejes ösztöndíjban részesül - tudtuk meg Szász Piroska, megyei főtanfelügyelő-helyettestől.

Véleménye szerint a szakiskola előnye a szaklíceumi képzéssel szemben, hogy az a diák, akinek nincs érettségi diplomája, ezt pótolhatja, mégpedig úgy hogy tizenegyedik osztálytól folytatja tanulmányait.

Szatmárnémetiben a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceumban 15 betöltetlen hely van turizmus és vendéglátás szakon, a Traian Vuia Iskolaközpontban kőművesek és víz-gáz szerelők számára vannak még helyek. Kőműves képzésen 27, míg víz-gáz szerelő szakon 19 hely betöltésére várják a jelentkezőket. A nagykárolyi Simion Barnutiu Iskolaközpontban kárpitos szakra lehet még jelentkezni, összesen 9 hely maradt betöltetlen.

Az egyik legnépszerűbb szak az autószerelői képzés - tette hozzá a főtanfelügyelő-helyettes.

A szakmunkás-képzőkbe bármelyik diák jelentkezhet az elemi osztályok elvégzése után. A különböző szakokkal kapcsolatos tájékoztatásért az érintett tanintézményekben lehet érdeklődni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: