2015-06-16 12:41:16• hírek • Szatmár.ro

Kárpátaljai zarándokok is voltak a Jézus Szíve búcsún

A szatmárnémeti római katolikus férfiszövetség látta vendégül a Kárpátaljáról érkezett zarándokokat.

A Szent József - a munkás Katolikus Férfiszövetség meghívására egy 32 fős csapat érkezett a hétvégén Szatmárnémetibe Mikulyák László felső-tiszavidéki esperes, rahói plébános vezetésével.

A zarándokok csoportját szombat délután fogadta Nm. Ft. Schöberger Jenő megyéspüspök, majd a vendégek megnézték a Székesegyházat és Szatmárnémrti városával is megismerkedtek - a városnézés során Boór Béla mutatta be nekik a szatmári megyeszékhely jelegzetes épületeit. A vendégek a Hildegárda-plébánián vacsoráztak, majd hazatértek az őket befogadó szatmári családokhoz.

Vasárnap a kárpátaljai csoport részt vett az egyházmegye talán legfontosabb ünnepén, a Jézus Szíve Búcsún. Később a Hildegárda plébánián megebédeltek, felkeresték a Kálvária templomot majd hazaindultak.

A szatmári férfiszövetség célja a zarándokok meghívásával és vendégül látásával a kapcsolatteremtés és a személyes ismeretségek, barátságok kialakítása volt. A szállásadók és vedégeik között címek cserélődtek, a férfiszövetség tagjai pedig már tervezik a folytatást egy Kárpátaljai utazás formájában, ahol a mostani vendéglátók lesznek a vendégek.

Kárpátaljai zarándokok Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: