2011-02-14 14:29:10• hírek • Szatmar.ro

Nyolcvan kilométer és egy másik sorozat

A címben említettek határozzák meg a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatának hét eleji napjait. Miután ugyanis Dan Fleseriu tanítványai szombaton 78-59 arányú győzelmet arattak a Rapid otthonában Bukarestben, kedden (18.00) már Alexandriában van jelenésük a lányoknak. A találkozót a TVR3 csatorna élőben közvetíti.

A fővárostól mintegy 80 kilométerre található városban azonban nem a pontvadászat keretein belül lépnek pályára Popék, hanem a Román Kupa negyeddöntőinek odavágóján. A két együttes az idén már találkozott egymással, a rájátszás első fordulójában a VSK hazai közönség előtt 67-41 arányban nyerni tudott. Érdekesség, hogy a hétvégi, Sepsiszentgyörgy elleni hazai bajnoki után szerdán a VSK újabb bajnokit játszik... Alexandriában.

„A csapat körül minden rendben, nincsen sérültünk, ez a meccs nem éppen létfontosságú, egy olyan eredményt akarunk elérni, hogy a visszavágón ne legyen gondjaink. A szombati Sepsiszentgyörgy elleni hazai bajnoki találkozóra a mostani kupameccs egy jó edzésnek is felfogható", foglalta össze a kupameccsel kapcsolatos gondolatait Éles Péter menedzser.

A Román Kupa negyeddöntőiből egy találkozót már korábban lejátszottak, akkor az Arad simán, 89-56 arányban nyert a Rapid otthonában. Az előbbre hozatalra pedig azért volt szükség, mert a hétvégén a Maros-partiak a Közép-Európa Kupa négyes döntőjében voltak érdekeltek, amit az ex-VSK-ás Grahammal, Ciocannal és Dragoescuval valamint a kökényesdi Mészáros Anitával felálló hazaiak meg is nyertek, a döntőben a szlovák Bemaco Presovot 62-50 arányban legyőzve.

Sikerével az Arad lett az első román női csapat, amely európai kupát nyert, Carmen Tocala, a szövetség elnöke üdvözölte is az ICIM-sikert, ugyanakkor érdekes módon már megelőlegezte az aradiak bajnoki címét, miután sok sikert kívánt az Euroliga következő idényében való szerepléshez is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: