2015-07-05 14:00:59• hírek • MTI

Karneváli hangulat és hatalmas tömeg volt a meleg büszkeség madridi menetén

"Ez egy összejövetel, öröm, de ugyanakkor egyedülálló alkalom, hogy kérjük a társadalmat: támogassa az egyenlőséget" - mondta Jesús Generelo, az eseményt szervező érdekvédő szövetség (FELGTB) elnöke, aki úgy becsülte, hogy mintegy másfélmillió ember csatlakozik a felvonuláshoz.

A készülődést már órákkal korábban lehetett érzékelni a belvárosban: sokan jöttek-mentek az utcákon a legkülönbözőbb méretű szivárványos zászlókkal, transzparensekkel; az ablakokba és erkélyekre kikerültek a színes zászlók a belváros olyan utcáiban is, ahol ez a látvány nem mindennapos. Ebben az évben először tűzték ki a szivárványszínű lobogót a madridi polgármesteri hivatal, a regionális kormány és a spanyol parlament épületére is, így jelezve: támogatják a felvonulást.

A Madrid Pride a leglátogatottabb ilyen esemény Európában, épp ezért rengetegen érkeztek a spanyol fővárosba világ minden tájáról. Az MTI tudósítója találkozott orosz, izraeli, osztrák résztvevőkkel, mind azt mondták: azért utaztak ide, mert ez a legjobb Pride-rendezvény, és élvezik, hogy ünnepelhetik azokat az értékeket, amelyekben hisznek. (mti)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: