2011-09-29 16:55:43• hírek • Póti Orsolya

Karneváli hangulat a kiállításmegnyitón

A megszokottnál hangulatosabb kiállításmegnyitón vehettek részt a művészetkedvelők szeptember 29-én. Illatos gyertyák, lila dekorációk, selyemkendők és „olasz hölgyek" tették még figyelemreméltóbbá Pastor Mihaela alkotásait, a Karnevált idéző velencei maszkokat.

Bár még koránt sincs Karnevál, a szatmári képzőművészeknek mégis sikerült megteremteniük az ősi hagyományokra épülő esemény hangulatát. A csütörtök délutáni kiállításmegnyitó középpontjában Pastor Gabriela képzőművész velencei maszkjai álltak egy ragyogó környezetben.

A Megyei Tanács galériájába látogatókat először a gyertyák illata bódította el, majd a több mint ötven madártollas, gyöngyös, arany- és ezüstporos velencei maszkok látványa nyújtott páratlan élményt.

Az eseményt a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ zenészei nyitották meg fülbemászó dallamokkal, ezt követően pedig Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Egyesületének elnöke köszöntötte a résztvevőket, aki röviden ismertette a kiállítóművész munkásságát.

Pastor Gabrielát már gyermekkora óta foglalkoztatta a tárgyak felhasználása díszítésekre, a belső terek esztétikai felépítésének lehetősége, ezért Bukarestben elvégzi a Belső Design és Díszítés Művészete kurzust. 2011-től a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének tagja, és részt vesz annak közös kiállításain Szatmárnémetiben, Hadadon, Gyergyószentmiklóson. Kezdetben belső építéssel és díszítéssel foglalkozik, de már több mint öt éve átállt az egyedi díszmaszkok készítésére. Porcelánpor, arany- és ezüstfóliák, selymek, tollak és gyöngyök felhasználásával készít egyedülálló darabokat.

A művésznő jelenlegi tárlata első önálló kiállítása, melyen nem csak velencei maszkjait, hanem néhány festményét is bemutatja a nagyközönségnek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: