2019-07-24 13:19:15• hírek • Nagy Tímea

Karitatív country-folk est szombaton az Emmaüs-kertben

Az Emmaüs nyári kertje ismét élő zenés programmal várja a kikapcsolódni vágyókat.

Az Árpád (Vasile Lucaciu) utca 20. szám alatt található kerthelyiséget azért hozták létre két évvel ezelőtt, hogy bevételével is az Emmaüs világméretű mozgalom szatmárnémeti fiataljat támogassák.

 

A mozgalom részeként, Fréres Europa Egyesület égisze alatt működik a kellemes hangulatú szórakozóhely. Hétköznaponként felfrissít az árnyas liget, no meg az üdítők és a sörkínálat. Hétvégente élő zenés, akusztikus produkciókat hívnak vendégül, hogy kedvezzenek a könnyed kikapcsolódásra vágyóknak.

 

A hely teljesen gyermekbarát, családok közkedvelt találkozóhelye, mert izgalmas, felfedezni való terepet jelent a gyerkőcök számára, a felnőttek pedig elbeszélgetnek a fotelekben és a kanapékon pihenve.

 

Az egyesület a fogyasztásból származó bevételt a fiataljai számára visszaforgatja.

 

Az Emmaüs mozgalom azért jött létre, hogy segítséget nyújtson világszerte a nehéz sorsú, akár nevelőintézetekből „kikerült” tizenévesek számára – mint ahogyan Szatmárnémetiben is ezen munkálkodnak.

 

Az Emmaüs nyári kertje a bevétel mellett munkalehetőséget is biztosít a tinédzserek vagy huszonévesek számára. Beletanulnak a vendéglátás mikéntjébe, közben képzéseken vesznek részt. A munkahely és az önfejlesztés mellett lakhelyet és ellátást is biztosít számukra a szervezet. A támogatástól talán fontosabb a biztos környezet és a támogató közeg, mely ugródeszkaként szolgálhat a nagybetűs, önálló életbe.

 

A szombat esti rendezvényen a country-folk zenéről Cezar Petrovici és Balogh Ferenc gondoskodnak 20 órai kezdettel. A belépés ingyenes. A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: