2019-12-13 14:36:45• hírek • Bede Emőke

Karitatív célú kupakgyűjtést szerveztek az Avram Iancu Általános Iskolában

A szatmári Maurer Alapítvány november 9-én tette közzé azon felhívását, melyben karitatív célú kupakgyűjtésre biztatták a szatmáriaknak.

„Mivel a műanyag újrahasznosítható anyag, ezért vannak az országban olyan cégek, akik ezeket a műanyag hulladékokat felvásárolják, bedarálják. Ezt a darálékot különböző műanyag fröccsöntő üzemek újra felhasználják és más termékek alapanyagává lesz. Ahhoz, hogy valóban segítséget lehessen nyújtani, rengeteg műanyag kupakra van szükség. 1 kg-hoz kb. 700-800 db kupak kell, amiért cégektől függően különböző összeget fizetnek. Ez az összeg jut majd el a kicsi Noel családjához” - írta akkor az alapítvány.
 

Szerencsére a felhívás nem maradt válasz nélkül, egyre többen juttatták el a színes kupakokat az alapítvány által kijelölt gyűjtőpontra. Ehhez a nemes kezdeményezéshez csatlakozott nemrégiben az Avram Iancu Általános Iskola mind az öt osztálya is, kik tanítóik támogatásával több ezer műanyag kupakot gyűjtöttek össze. A kupakokat december 13-án adták le a Cosbuc utcai székhelyen, ezzel is hozzájárulva az SMA betegségben szenvedő Noel gyógykezelési költségeinek előteremtéséhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: