2019-12-17 12:37:32• hírek • Bajnai Botond

Karitatív célú karácsonyi vásárt szervezett a Rákóczi Ferenc Általános Iskola - Képgaléria!

Fotók: Virág Botond
Fotók: Virág Botond

Harmadik alkalommal szervezett karácsonyi vásárt a Rákóczi Ferenc Általános Iskola munkaközössége, idén háromfelé osztanák az összegyűlt pénzt.

Hétfőn délután karácsonyi énekektől volt hangos az egykori 10-es, ma már Rákóczi Ferenc Általános Iskola néven működő tanintézmény udvara: karácsonyi vásárt szerveztek idén is, karitatív célokkal. Összesen 11 000 lejt sikerült összegyűjteni.

 

Gnándt Zoltán iskolaigazgató elmondta, ahogy az elmúlt két esztendőben, a karácsonyi vásáron befolyt összeg egy részét ismét a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programjának javára fogják felajánlani, a pénzösszeg egy másik részét az iskola tanárai, osztályfőnökei és tanítónői javaslatai alapján a tanintézmény rászoruló gyermekeinek megsegítésére fordítanák, míg a fennmaradó összeget iskolai bútorzat vásárlására szánják. Hogy pontosan milyen arányban osszák el az összegyűlt pénzt, a napokban fogják meghatározni.
 

A karácsonyi vásár jó hangulatban zajlott, számos fellépő: diákok, az iskola kórusa, különböző osztálykórusok, a szülők kórusai, és egyéb zenés produkciók zengtek mintegy 2 órán át az udvari emelvényről, sőt, köszönhetően Bottyán Zsoltnak, a hang és fénytechnika is még ünnepibbé tette az alkalmat.

 

„Bensőséges, családias volt a hangulat, már a hivatalos kezdés előtt is sokan eljöttek, sikerült egészen betölteni az udvart” – mesélte lelkesen az iskolaigazgató.

 

A különböző termékek széles választéka megtalálható volt: sütemények, fánkok, édességek, töltött káposzta, finom teák, kisebb-nagyobb ajándéktárgyak, kézműves termékek, közül válogathattak az érkezők, de a sok finomság és csecsebecse mellé mindig társult egy kellemes, örömteli mosoly is, ami még közelebb hozta egymáshoz a résztvevőket.

 

„Nagy örömömre szolgál a szülők pozitív hozzáállása, a gyermekek lelkesedése, ami egy igazi varázslatos délutánt teremtett. Érződött, hogy közel hozza az embereket egymáshoz ez a rendezvény. Köszönet és hála érte minden résztvevőnek.” – nyilatkozta Gnándt Zoltán iskolaigazgató.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: