2010-09-13 08:30:38• hírek • Szatmár.ro

Karfiolkrémleves és sült tészta hússal és zöldséggel

A mai menüt Kaszanicki Margitka nevű kedves olvasónk küldte be, jutalma három kilogramm kitűnő minőségű Hutton száraztészta.

Karfiolkrémleves

Hozzávalók:


1 nagyobb karfiol,1 petrezselyem levél, 2 liter víz, só, bors, 4 erőleveskocka (Maggi vagy Knorr), 1 doboz tejszín (250-300 ml).

Elkészítés:

A karfiolt meg tisztítjuk szárától, rózsáira szedjük és 2 liter forró vízbe tesszük, amiben már 4 erőleveskocka van. A karfiolt majdnem puhára főzzük,utána a karfiolt ki szedjük és turmix gépbe vagy mixerrel pépesre mixeljük majd a visszamaradt le amiben főztük annak felével,  és a tejszínél vissza tesszük és rotyogtatunk egyet rajta. Ez után friss őrölt borssal és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és úgy találjuk. Ezt fogyaszthatjuk kenyérrel de a pirítós kenyér is nagyon meg felelő hozzá.

Sült tészta hússal és zöldséggel

Hozzávalók:

50 dkg spagetti tészta, 35 dkg hús (disznó vagy csirke), egy kis káposzta negyede, 2 fej gomba,1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 sárgarépa és egy kis olaj és egy bolognai szósz (tasakos vagy borkanos is lehet) és esetleg sajt ízlés szerint.

Elkészítés:


Az apró kockára vágott húst és káposztát egy kis olajban dinsztelni kezdjük. Ha egy kicsit megpirult hozzátesszük a karikára vágott sárgarépát, és tovább kevergetjük. Ha a káposzta összeesett akkor hozzátesszük a hagymát és gombát ugyancsak fel vágva. Mikor a hús már majdnem  jó többé kisebb darab fokhagymát nyomunk bele. Ehhez csinálunk egy bolognai szószt , közben megfőzzük a spagetti tésztát. A szószt a húsokra és zöldségekkel össze keverjük és utána rá öntjük a spagetti tésztára esetleg sajttal le lehet reszelni amíg még meleg.


Hutton zabszemtészta. Összetevők:  tésztaliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tyúktojás, ivóvíz
Hutton zabszemtészta. Összetevők:  tésztaliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tyúktojás, ivóvíz


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: