2016-05-14 16:31:53• hírek • Szatmár.ro

Karate országos bajnokság Szatmárnémetiben

Több mint 260 sportoló öt korosztályban és számos súlycsoportban vesz részt a megmérettetésen.

A Traian Vuia Műszaki Líceum sporttermében szervezett országos karate bajnokságot a Szatmár Megyei Karate Egyesület és a Samuraiul Sportegyesület. A verseny már szombat délelőtt elkezdődött, a hivatalos megnyitót viszont 14 órakor tartották, amelyen számos meghívott vendég vett részt. Felszólalt Ghilea Adrian, a Romániai ESKU elnöke, Bogza Cristian, a Romániai Karate Szövetség elnöke és az Európai Shotokan Egyesület főtitkára és Amzulescu Octavian, a Román Karate Szövetség elnöke is. A szatmári közösség képviseletében Rabdu Bud prefektus és Kereskényi Gábor parlamenti képviselő szólt az egybegyűltekhez, de jelen volt Pataki Csaba szenátor, Fógel László és Magyar Lóránd városi tanácsosok is.

"Nagy örömömre szolgál, hogy Szatmárnémeti ilyen rangos sporteseménynek ad otthont. Remélem, hogy amikor legközelebb országos karatebajnokságot szerveznek nálunk, akkor már a város saját sportcsarnokkal fog rendelkezni" - mondta Kereskényi Gábor, aki a Szatmári Karate Egyesület tiszteletbeli elnöke és egy lelkes ifjú karatéka édesapja.

A megnyitón a Samuraiul Karate Egyesület, számos meghívottat, bírót és edzőt is díjazott.

Országos bajnokságot legutóbb tíz évvel ezelőtt szerveztek Szatmárnémetiben. Most 260 sportoló érkezett az ország minden szegletéből Szatmárnémetibe, hogy megmutassa tudását és elvigyenbek egyet a számos éremből és kupából. Gyermek, kadett, junior, felnőtt és veterán korosztályú karatékák méretkeztek meg most, kata és kumite mellett a romániában újdonságnak számító fuku-go-ban is bizonyíthattak.

A versenyen több szatmári karate-klub sportolói is részt vesznek, közel nyolcvanan. A versenyen elért eredményeket a későbbiekben közölni fogjuk.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: