2016-12-12 09:53:20• hírek • Szatmár.ro

Karácsonyvárót tartottak a megyei tanács étkezdéjében

A Borókagyökér Egyesület számos programmal várta a gyerekeket és szüleiket.

December 10-én újra megtelt a Szatmár Megyei Tanács étkezdéje. Igaz, most nem a közintézmény munkatársaival, vagy politikusokkal, hanem rengeteg gyermekkel és szüleikkel, akik a Borókagyökér Egyesület és a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ szervezésében tartott karácsonyvárón vettek részt.

Számtalan kézműves foglalkozás várta itt a gyerkőcöket. Készült bethlemes jászol papírból, mézeskalácsból. Karácsonyfadísz gyöngyből, nemezből, csuhéból, mézeskalácsból, csipkepapírból. Lehetőség volt a gyertyamártás kipróbálására is. A helyszínen gyúrták, sütötték és díszítették a mézeskalácsot, és daráltak diót, mákot, majd sütöttek bejglit ezekkel megtöltve.

A résztvevők citeraszó mellett énekelték a magyar karácsonyi dalokat, hegedűszó mellett a román kolindákat és német karácsonyi dalokat.

A Szent Bazil Oktatási Központ gyermekei betlehemes játékot mutattak be, a német karácsonyi-betlehemes szokásokba pedig Rist Gabriella és a Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet önkéntesei vezették be az érdeklődőket. A román nyelvű kolindákat a Ceatara népi együttes adta elő, és magyar táncokkal léptek a képzeletbeli színpadra a Kása Zsolt vezette Röpike néptánccsoport tagjai.

A rendezvény megszervezését a Communitas Alapítvány támogatta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: