2014-12-11 17:45:48• hírek • Szatmár.ro

Karácsonyváró rendezvényt tart a Borókagyökér Egyesület

December 13-án, szombaton a Szatmár Megyei Múzeum épületében lesz megtartva az ünnepváró.

A szatmárnémeti Borókagyökér Hagyományőrző Kulturális Egyesület számos ünnephez kapcsolódóan tartott már különböző színes foglalkozásokat. Az ünnepvárás időszakában sincs ez másképp: szombaton reggel 10 órai kezdettel a Szatmár Megyei Múzeum épületében tartanak majd interaktív karácsonyi foglalkozást az egyesület  kézművesei. A rendezvényre gyermekeket és alkotókedvű felnőtteket egyaránt várnak.

Számtalan foglalkozás lesz, néhányat pedig meglepetésnak tartogatnak a szervezők. De biztosan készül majd sokféle karácsonyfadísz, asztali díszek, adventi kalendárium, képeslap. Hajtogatnak, vágnak, ragasztanak és színeznek az ügyes kezecskék, közben pedig majd szól a dal - természetesen karácsonyhoz fűződő dallamok.

A résztvevő gyerekek az ünnephez kapcsolódó hagyományokkal, népi gyermekjátékokkal is megismerkednek, ám nem csak magyar hagyományok, hanem román és német (sváb) hagyományok is terítékre kerülnek majd.

"A német hagyományokat Rist Gabriella és barátai mutatják be a résztvevőknek, a román hagyományokkal a 33. Számú Óvoda csapata ismerteti meg a kicsiket és nagyokat. A magyar hagyományokat természetesen a szervező Borókagyökér Egyesület mutatja be" - mondta el a Szatmár.ro-nak Szejke Judit főszervező.

A karácsonyváró mottója: "Legyen ünnep az égben és ünnep a földön". A részvétel természetesen ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: