2014-12-13 15:19:42• hírek • Szatmár.ro

Karácsonyváró kézműves foglalkozást tartottak a Megyei Múzeumban

A Borókagyökér Egyesület szombat délelőtt a Szatmár Megyei Múzeum földszinti kiállítótermében tartotta meg karácsonyi ünnepváróját. A gyerekek és a szülők sokfajta karácsonyi díszt készítettek együtt, majd a kicsik népi gyermekjátékokat is játszhattak.

Csak úgy jártak az ügyes kicsi kezecsék, hogy az idei ünnepet ha lehet még szebbé varázsoló díszeket készítsenek a Borókagyökér Kulturális Egyesület által szervezett karácsonyváró rendezvényen. Ennek helyszíne rendhagyó volt, hiszen a Szatmár Megyei Tanás támogatásával most a Megyei Múzeum földszinti kiállítótermében gyűlhettek össze a kicsik és a nagyok, hogy egy igazán kellemes hangulatú rendezvényen együtt készülhessenek a szeretet ünnepére.

A rendezvény szervező Szejke Judittól megtudtuk: olyan kézműves foglalkozásokkal készültek ez alkalommal, amelyek egyediek, a város más karácsonyváróin ezeket kevésbé gyakorolják.

Sokféle karácsonyfadísz készült: gyöngyből angyalkák, festett dió, dióbél-bölcsőbe fektetett Kisjézus, de készültek asztali díszek és egyéb, jóízüen el is fogyasztható karácsonyi dekorációk.

A résztvevőket a szervező egyesület tagjai zsíros és lekváros kenyérrel, süteménnyel kínálták, majd népi gyermekjátékokkal és néptánccal lazíthattak a nagy alkotómunkában kicsit elfáradt gyerkőcök.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: