2019-12-10 12:57:35• hírek • Bede Emőke

Karácsonykor meleg ételt tenne a hátrányos helyzetű családok asztalára a Segíts te is Egyesület

Az elmúlt hétvégén megtelt élettel a Segíts te is – Ajuta si tu Egyesület Ilarie Chendi utcai székhelye, ugyanis az egyesület által segített, nehéz anyagi helyzetben levő családok számára karácsonyváró foglalkozást szervezett a Bethlen Gábor Alap támogatásával

Annak ellenére, hogy a házban sajnos nem tudták biztosítani a fűtést, a szombati eseményen fantasztikus volt a hangulat. A gyerekek és az őket kísérő szülők is kiválóan érezték magukat: míg az asztalnál készültek a szebbnél szebb asztaldíszek és kopogtatók, addig az önkéntesek gitárral kísért dalokkal szórakoztatták a jelenlevőket. Mivel a jókedv mellé néhány finom falat is dukál, ezért az egyesület forró teával, zsíros kenyérrel, süteménnyel és sós ropogtatnivalóval is kedveskedett a résztvevőknek.


Amint azt Pop Leila, az egyesület vezetője a Szatmár.ro megkeresésére elmondta, míg a gyerekek kézműveskedtek az asztalnál, addig a felnőttek át- és megbeszélték mindazokat a problémákat, melyek megnehezítik hétköznapjaikat. A délután egyik kiemelkedő, valóban megható momentuma annak a kisfilmnek a bemutatása volt, mellyel az önkéntesek lepték meg a társaságot. A videós összeállításban az egyesület által segített gyerekek osztják meg a nézőkkel, miért is olyan jó a csapat tagjának lenni.




A karácsonyi foglalkozások azonban nem érnek véget ezzel, ugyanis a Segíts te is Egyesület a korábbi években kialakult hagyományt folytatva ismét szeretne meleg étellel és egy kiadós hidegtállal kedveskedni mindazoknak a családoknak, akiknek asztalára enélkül talán nem kerülhetne ünnepi fogás. Szerencsére már megvan a konyha, ahol mindezt el lehet készíteni, viszont hozzávalókból híján állnak. Épp ezért mindazok, akik úgy érzik, támogatnák az egyesületet ebben a nemes feladatban, megtehetik mindezt a Kazinczy utcán található non-stop patikában, illetve az egyik teafüveket árusító faházikónál, az új központban. Mindkét helyszínen egy dobozt helyeztek ki a Segíts te is Egyesületet támogatni kívánók számára.


Ugyanakkor Pop Leilától azt is megtudtuk, hogy az egyesület tagjai még mindig nem adták fel azon szándékukat, hogy egy új székhelyet találjanak, a Segíts te is által támogatott családoknak, kicsiknek és nagyoknak ugyanis nagy szüksége volna egy olyan helyre, ahol együtt lehetnek, játszhatnak, olvashatnak, főzhetnek, s olyan ünnepváró foglalkozásokat is szervezhetnek, ahol mindenkinek jut egy kicsike hely.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: