2017-12-18 13:17:45• hírek • Oszkó Viktória

Karácsonyi vásár a Refiben

Második alkalommal rendez a Szatmárnémeti Református Gimnázum karácsonyi vásárt. Az iskola diákjai osztályonként külön standnál árulják majd saját készítésű süteményeiket és apróságaikat.

A rendezvény színtere az iskola udvara lesz, ahol úgy tervezik, színpadot díszítenek fel, hogy ott léphessenek majd fel azok, akik karácsonyi énekekkel fűszerezik majd a délutánt. Idén különlegesség lesz az is, hogy interaktív betlehemet szerveznek: egy óriási táblát díszítenek fel az alkalomra, amelyen egyes szereplők arcai hiányozni fognak, hogy a diákok odaállhassanak és bekapcsolódhassanak a képbe. 
 

A színpadot és környékét természetesen ünnepi díszbe öltöztetik majd, ezzel is fokozva a karácsonyi készülődés hangulatát és izgalmát. Az idei karácsonyi vásár abban különbözik az előző évitől, hogy a tavalyival ellentétben idén nyitott kapukkal várják az érdeklődőket, szülőket, barátokat és persze a diákokat.
 

A standok között ott lesz a Máltai Szeretetszolgálaté is, akik szintén kiárusítani való apróságokkal készülnek az eseményre. Ajándékokat kuponokkal lehet majd vásárolni, amelyeket a helyszínen lehet majd beszerezni. Az iskola a bevétel teljes egészét a Kölcsey Ferenc Főgimnázium kisdiákjának, Ungvári István Krisztiánnak ajánlja fel.  
 

Emellett osztályterem díszítő versenyt is szervezett az iskola. A résztvevő osztályokat egy többtagú zsűri értékeli majd, és december 22-én, pénteken várható az eredményhirdetés. A díszítés idei fő kritériuma az volt, hogy a diákok csak újrahasznosítható alapanyagokból készítsenek dekorációt; ebből kaphatnak most ízelítőt a Szatmár.ro olvasói:
 


 


 


 


 


 


 


 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: